Това коментира в ефира на Нова тв омбудсманът Диана Ковачева.Изпратих

...
Това коментира в ефира на Нова тв омбудсманът Диана Ковачева.Изпратих
Коментари Харесай

Омбудсманът: Нужни са спешни мерки срещу високите сметки за ток и парно, които ще ни притиснат след месец

Това разяснява в ефира на Нова тв омбудсманът Диана Ковачева.

Изпратих предходната седмица писмо до служебния министър председател с гледище дса бъдат взети ограничения за отбрана на битовите консуматори. Такива ограничения бяха взети във връзка с стопанските консуматори. За момента битовите консуматори към момента са предпазени, само че 1 януари е единствено след месец и не е ясно по какъв начин хората ще се оправят, уточни тя.

Има механизми, които държавното управление би трябвало да предложи в изискванията към този момент и на работещ парламент и такива са да вземем за пример понижаване на Данък добавена стойност и акцизите на тока, непрекъснатост на тока, таван на цените през зимните месеци, неначисляване на лихви. Хората са затруднени и би трябвало да се предложат съответни работещи ограничения, изясни тя. 

Механизми има планувани в законите ни, само че би трябвало и ограничения да се вземат. Въпросът е незабавен, защото 1 януари е напълно скоро, уточни тя. 

При мен към този момент валят тъжби за високи сметки на топлинната сила и на неприятно качество на тока, на водата. И какво в този момент? - ще плащаме високи цени на услуги с неприятно качество, уточни тя. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР