Това коментира пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на БСП

...
Това коментира пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на БСП
Коментари Харесай

Крум Зарков: Предсрочните избори не са неизбежни, ако политическите сили поемат своята отговорност - не само да пишат програми, но и да ги изпълнят

Това разяснява пред БНР зам.-председателят на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " за България Крум Зарков по БНР.

По думите му от левицата ще подходят оптимално обществено и ще поканят и трите " партии на смяната " на диалози.

" Преговорите за сформиране на държавно управление са доста комплицирани по няколко аргументи - първо, те се случват сред огромен брой партии. Второ, те се организират на няколко стадия - първо по политики, след това с имена ", счита Зарков. Социалистът напомни, че по време на договарянията при опита на първия мандат са били реализирани триумфи - да вземем за пример във връзка с правосъдната промяна е била реализирана доста висока степен на единодушие какво би трябвало да се направи сред договарящите страни. В следствие,обаче, разговорът сред останалите партии е бил нарушен, което е довело и до невъзможността за състсвяне на кабинет, счита депутатът.

" Трябва по едно и също време да стъпим на постигнатото до момента, само че и да не позволяваме същите неточности. Ще поканим другите партии на база диалозите до момента и без да заявяваме авансово имена, с цел да може всичко да се случи в единодушие и единодушие. Това е единственият път, който да предотврати следващите предварителни избори ", разяснява Зарков.

" Въпросът, който ни е заложен е - отиваме ли още веднъж на избори или ще успеем да съставим постоянен политипески подсилен кабинет, който да посрещне освен връхлитащите ни рецесии, само че и нужната потребност от дълбока смяна, в метода, по който страната ни действа - смяна, която доста български жители желаеха първо на площадите, а след това в урните. Елементарният взор към Народното събрание демонстрира, че 148 от депутатите там, от 4-те политически партии, за които приказваме, са били определени под знамето на дълбока и качествена смяна ", акцентира Зарков.

" Повечето български жители схващат, че няма потребност от нови избори; че има болшинство, което може да бъде формирано в този парламент. Предсрочните парламентарни избори напълно не са неизбежни, в случай че политическите сили поемат своята отговорност - освен да пишат стратегии и да ги показват, само че и да ги изпълнят. Ние сме подготвени да дадем опция на всички останали партии на смяната да създадем дружно точно това. Това е огромният въпрос ", заключи той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР