Това коментира по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко

...
Това коментира по време на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Най-изгодното за Русия правителство е това на Кирил Петков и Асен Василев

Това разяснява по време на брифинг водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той посочи, че те са отказали да бъде импортиран проектозакон за оръжие за Украйна,  с цел да има медиатори и комисионери при доставките.
„ Вече трети ден запитвам къде да подпишем за 100 % диверсификация от Газпром, както споделиха от „ Демократична България “. Нека създадем същото и за Лукойл – тъй че да работи в интерес на българските жители. Това не се правеше месеци наред, тъй като има комисионери. Интересно за какво за съветския нефт се хвърлиха такива старания за дерогация в Брюксел “, добави Борисов.
„ Доколкото знам първата интернационална среща на Кирил Петков и Асен Василев е била с “Лукойл ”. Странно за какво. Ние не сме срещу фирмите, само че най-мили са ни българските консуматори. Става дума за 3,5 милиарда лв., които изтичат от България и се заплащат от българите “, безапелационен бе Бойко Борисов.
Той добави, че нов дълготраен контракт с Газпром изрично не би трябвало да се приема, а би трябвало да се разсрочат неприетите количества газ за идващите два месеца. „ Има огромна опция да ни осъдят на арбитраж. Като българин не желая да платя два пъти един и същи газ. Хубаво е финансовото разузнаване да ревизира покупко-продажбите с газа и петрола “, добави още водачът на ГЕРБ.
„ На 4 декември 2015 година Дейвид Камерън съобщи, че могат да се поучат от България за отбраната на границата. Той благодари за отбраната на външната граница на Европейския съюз. Същото съобщи и Виктор Орбан – че България охранява доста съществено границата и заслужава да влезе в Шенген, тъй като е най-надеждната външна граница на Европейски Съюз “, сподели Борисов.
Според него Европейската комисия финансира външните граници с колкото желаят пари. „ Оставил съм им 320 милиона лв. в държавния бюджет. По време на миграционната рецесия в България имаше нула мигрантски поток. Балканският път през България беше затворен “, добави той.
Борисов акцентира, че е извънредно признателен на ръководителя на Европейската комисия Юнкер, на Урсула фон дер Лайен, на Доналд Туск и Шарл Мишел. И добави, че след срещата във Варна с Ердоган, Турция е поела ангажимент към целия Европейски Съюз да стопира миграционната вълна още в Турция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР