Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред ПГ на

...
Това коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред ПГ на
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Третият мандат има реални шансове, ако отиде в ДБ

Това разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред ПГ на ГЕРБ-СДС.

Той посочи, че в случай че мандата бъде получен от Български напредък, може да има болшинство, което няма да е устойчиво и да сработи, каквито са упованията от всички. „ За Българска социалистическа партия ние имаме решение на конгрес. Не знам дали хората в Демократична България ще се съгласят на коалиция с Българска социалистическа партия “, сподели Борисов.
Той добави, че не е желал да заличава Христо Иванов с предлагането той да е възможната кандидатура за министър председател. „ Това е тяхна работа кой ще е. По принцип е редно като се обръщаш към партия да се обръщаш към водача. Техническо държавно управление – не знам какво ще бъде. Не им изпитвам завист на тези техници, тъй като ще има да бягат от един в различен кабинет до момента в който получат позволение. С Христо сме се договаряли и знам, че мога да се договоря. С него се разбрахме за Северна Македония, бюджета, еврозоната, Ф -16, Шенген, за Лукойл, за Уестингхаус. Попитах и ПГ на ГЕРБ -СДС дали има някой, който да е срещу, в случай че Демократична България получат мандат да участваме в съставяне на държавно управление? Правителството на Габровски събра 113 депутати. Ако прибавим и на Демократична България депутатите, които са 20, става устойчиво държавно управление “, сподели още Бойко Борисов.
„ Продължаваме промяната са в изолираност по всички тези закони, които показах. 63-ма депутати единствено гласоподаваха декларацията им – от общо 240. Промяната взе мястото в ляво с популистките си решения. Демократична България би трябвало да се преценява с техните популистки решения. Те очевидно не желаят да го вършат, тъй като в гласуването на бюджета ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, Демократична България бяха толкоз единни и с помощта на тези партии не се случи банкрута на страната “, акцентира Борисов.
Той съобщи, че съгласно него всички закони за енергетиката ще минат със постоянни болшинства в Народно събрание. Това ще се случи с проекто решенията за горивата и реакторите. Според него преправянето на Плана за възобновяване отново ще мине с голямо болшинство.
„ В този парламент сте дисциплинирани, виждам доста възторг, което е похвално “, сподели ръководителят на ГЕРБ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР