Това коментира бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев

...
Това коментира бившият служебен министър на отбраната проф. Тодор Тагарев
Коментари Харесай

Тагарев: Руската пропаганда продължава поне 150 години у нас

Това разяснява някогашният длъжностен министър на защитата проф. Тодор Тагарев пред Нова телевизия.

Той разяснява и идното експулсиране на 70 съветски дипломати от България. Те би трябвало да изоставен страната ни през днешния ден.

„ Ще се диша малко по-спокойно тук. Няма да имаме толкоз интензивно вмешателство в стопанската система и политическия публичния живот в страната. Въпросът дали резултатът ще бъде резистентен и до каква степен нашите служби ще се оправят с тези хора, които са се „ хранили”. през съветското посолство”, сподели още Тагарев.

По думите му „ самото евакуиране на дипломатите няма по какъв начин да прекъсне внезапно каналите на въздействие”.

И добави, че от години Русия има голямо въздействие в България.

„ Излязоха данни около опита за прелом в Черна гора, които не са публично доказани от българските управляващи, че Русия употребява своето базиране у нас за деяние на Балканския полуостров. Намират средата за удобна за дейности. Това би трябвало изрично да се промени”, разясни военният специалист.

Според него е имало случаи, в които българските служби и правосъдната система „ са се разсейвали”.

„ След опита на отравяне на Емилиян Гебрев прокуратурата замете случая под килима. Бих се надявал съветското посолство у нас да бъде краткотрайно затворено, само че няма да се случи. Русия не се колебае да употребява всички принадлежности, с които разполага, с цел да реализира задачите си”, счита още Тодор Тагарев.

На въпрос изнася ли България оръжие за Украйна, някогашният длъжностен министър разяснява следното:

„ Считам, че България дава на Украйна немалки количества муниции. Дори някъде ми попадна информация, че страната ни е измежду топ 3 снабдители на въоръжение и муниции за украинската страна. Това не се случва непосредствено, става посредством продажби, от които избрани компании и техни медиатори печелят сносно. За мен притеснителното е, че страната ни няма позиция за оказване на военна помощ на Украйна”.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР