Това, което знаете вие, знаем всички - че се е

...
Това, което знаете вие, знаем всички - че се е
Коментари Харесай

Безкрайно Тъжно. От Мз Обявиха Причината За Смъртта На Родилката Маргарита

" Това, което знаете вие, знаем всички - че се е основал тежък проблем по време на въвеждане в упойка, води се час, час и нещо реанимационни мероприятия, което води до летален излаз. Оценката е била, че дамата е здрава, защото имало планувано секцио, тъй че дали е сърдечен проблем или белодробна емболия - не знаем. Въвеждащият анестезията е доста умел сътрудник с дълъг стаж ", сподели още Пенков пред публицисти.

Той посочи, че плодът се е оказал в тежка хипоксия (липса на задоволително кислород), до момента в който лекарите са се опитвали да спасят майката. В момента се води битката за живота на новороденото.

" Преди да излязат резултатите от аутопсията не можем да дадем някакво изказване, защото не знаем какво се е случило. Всичко е спазено ", съобщи по-рано Момчил Цветков - пиар на УМБАЛ " Д-р Георги Странски " в Плевен.

Близките на умрялата Маргарита обаче настояват, че тя в никакъв случай не е имала проблеми с упойки и считат, че лекарите са отговорни за гибелта й.

" Тя има интервенция от апандисит, има отрязване на мастна жлеза, с цялостна анестезия има интервенция на гръбначния дирек, има интервенция на коляното, тя не е имала проблеми с упойката, изобщо не е имала проблеми с упойки и не е боледувала от нищо. Някакви лекари започнаха да ни заблуждават, че това не е лекарска неточност, че това се случва ", споделя майката Веска Петрова пред Нова телевизия.

Снимка: bTV

В началото на септември Маргарита щяла да навърши 40. Тя има и различен наследник, който към този момент е пълновръстен.

" Ще вършим помени вместо рождения ѝ ден. Това е закононарушение! Искам правдивост, желая наказване, желая да смъкна бялата престилка, който не е сръчен, и да си стои у дома ", сподели още дамата пред bTV.

" Опитват се да покрият всичко, тъй като, в случай че тук почине човек, абсурдът е огромен ", съобщи и брачният партньор на умрялата родилка - Владислав Якимов, на който лекарите към този момент са споделили, че даже да оживее, първородният му наследник ще е повреден.

След подадена от бащата тъжба Окръжната прокуратурата също стартира инспекция на случая, която би трябвало да откри дали в действителност има лекарска неточност. Заради недоверието на околните ще бъдат привлечени лекари от ВМА, които да извършат експертизи.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР