Това, което виждаме, е забиване на нож в гърба на

...
Това, което виждаме, е забиване на нож в гърба на
Коментари Харесай

Путин се закани на Вагнер : Метежниците ще получат сурови наказания

„ Това, което виждаме, е забиване на нож в гърба на страната и народа ”, съобщи президентът на Русия Владимир Путин в послание към сънародниците си в събота, предадоха международните организации. 

Изявлението на съветския президент пристигна след дейностите на ръководителя на частната войска " Вагнер " Евгений Пригожин. Той упрекна Министерството на защитата, че е обстрелвало негови позиции и е умъртвило 2 000 бойци от групировката. Пригожин съобщи, че стартира да си отмъщава и прикани бойците си за тръгнат към Москва в " Поход за правораздаване ". По думите му това не било боен прелом.

В обръщението си към нацията Путин прикани за единение във всички съветски сили и за превъзмогване на разликите. Той дефинира дейностите на Пригожин като „ бунт и случка “ и сподели, че страната ще се отбрани от вътрешното изменничество и даде обещание сурови санкции за метежниците.

„ Прекомерните упоритости доведоха до изменничество. Предателство и измяна! Всяването на всевъзможен ужас е смъртоносна опасност.

Нашите дейности ще бъдат брутални. Всеки, който умишлено е поел по пътя на измяната и шантажа и е подготвял въоръжения бунт, ще понесе своето неизбежно наказване. Организаторите ще дават отговор за измяната към родината “, съобщи още президентът.

Армията и правоохранителните органи са получили нужните разпоредби.

Ситуацията в град Ростов на Дон остава комплицирана. Блокирана е работата на органите на ръководство, само че ще бъдат подхванати дейности по стабилизирането на ситуацията, съобщи още съветският президент.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР