„Това, което виждам не ми харесва. Ако нещата в тези

...
„Това, което виждам не ми харесва. Ако нещата в тези
Коментари Харесай

Доц. Кунчев за празничното пазаруване: Ако продължи така, ще затворим и големите магазини

„ Това, което виждам не ми харесва. Ако нещата в тези огромни магазини продължат в този тип, ще разтеглим ограниченията и върху тях “ - по този начин държавният здравен контрольор Ангел Кунчев разяснява пред бТВ видеоклиповете от обществените мрежи, в които се вижда голямо скупчване на хора пред огромни магазини за дарове и играчки.

През последните дни в интернет се появиха доста фрагменти на които ясно се вижда безотговорно скупчване на огромни групи от хора във веригата магазини „ Джъмбо “. Снимки на опашки и без съблюдаване на отдалеченост имаше и от коледния базар в градинката пред Народния спектакъл в София. Положението беше сходно и в огромните магазини за хранителни артикули.

„ Аз не мога да схвана философията за какво няма нито един представител на РЗИ, който да глобява и да оказва надзор? Бога ми, би трябвало ли някой да ти стои на главата, с цел да ти споделя, че е рисково? “, възмути се Ангел Кунчев.

Той е безапелационен, че в случай че тези огромни магазини се окажат огнища на COVID-19, те ще бъдат затворени. „ Това е отговорност на притежателите и шефовете на тези търговски вериги. Те би трябвало да вземат ограничения, тъй като другояче ще спрат работа “, разяснява Кунчев.
 Доц. Кунчев за празничното извършване на покупки: Ако продължи по този начин, ще затворим и огромните магазини

Главният държавен здравен контрольор съобщи, че се следи лек спад в заболеваемостта в страната и това са първите признаци, че наложените по-строги ограничения работят.

„ В момента сме на върха на вълната. Смъртността и хоспитализациите вървят с две-три седмици обратно. Тогава ще забележим има ли резултат “, разяснява Кунчев.

Относно това дали някои ограничения ще отпаднат след 21 декември, Кунчев разяснява, че би трябвало да се наблюдава обстановката. „ Ако ограниченията правят работа – знаем какъв брой са значими яслите и детските градини, разумно е да отворят. Но дали ще работят кафенетата и заведенията за хранене – ще забележим “, сподели той.

Кунчев добави, че зависи от обществото кое ще бъде отворено и кое не. „ Ако се държим безотговорно… Не ми се желае да давам образци, само че би трябвало ли да стигнем до полицейските способи на Турция, където не можеш да си покажеш носа на открито през уикенда. Зависи от държанието на хората “, сподели той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР