Това, което видяхме за 6 месеца – абсолютно отстъствие в

...
Това, което видяхме за 6 месеца – абсолютно отстъствие в
Коментари Харесай

Минеков: Свидетел съм на корупция и на законна корупция

Това, което видяхме за 6 месеца – безусловно отстъствие в последните 12 години на ясна политика във връзка с националната просвета. Неясно финансиране, политическо субсидиране, разпределяне на средства по партиен метод, разпределяне на средства в медии, което е подкупване. За страдание има доста вреди има по монументи на културата. Внесли сме сигнали в прокуратурата да се намерят причинителите на тези съществени закононарушения, чакаме отговори и се надяваме да ги получим скоро. Това съобщи министърът на културата проф. Велислав Минеков.

" Много сериозна акция имаше за избавяне на гробницата на Краново, допустимо е да получим средства от чужбина за възобновяване на гробницата. Имахме диалог на високо равнище във връзка с вредата на остров Свети Кирик и Юлита . Имаме подадена ръка от Франция и ЮНЕСКО във връзка със спасяването на острова поради съществуващата съсипия поради фантазиите да се ръководи по незаконен метод ", уточни той.

" Свидетел съм на корупция и законна корупция, на безпринципно разпределяне на 33 млн. Лева през Фонд „ Култура “. Никой идващ министър няма да може да заобиколи условията, които ще бъдат сложени от нас . През годините бюджета на Министерството на културата е незабележим и беден, доста чиновници са били съгласни с тази бедност. Нашето искане да се вдигне бюджета с още 49% - това не се е случвало. Проведохме диалози с общини, общности, с партии, за непрестанно повишаване на бюджета със стъпка от 0,5% от Брутният вътрешен продукт ", уточни той.

През годините е имало опити за " разграбване " на остров Кирик - разпродаване на строителни петна, на които да се строи архитектура, която да прилича архитектурата в Созопол. " Той е безусловно ограбен, до последно, липсват два торпедни кратера, почтени за всеки международен музей, погубен е виенският парапет, нарязан и претопен ", разкри Минеков. Имало е концепция и островът да стане хазартен център, което също, по думите му, е опит за разграбване.
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР