„Това, което видяхме в пленарната зала ще се случва и

...
„Това, което видяхме в пленарната зала ще се случва и
Коментари Харесай

П. Чолаков: Арестът на Борисов ще има стабилизиращ ефект за управляващата коалиция

„ Това, което видяхме в пленарната зала ще се случва и в самото общество. Това значи, че ще имаме втърдяване на ядрата към ГЕРБ и сегашните ръководещи “, разяснява той. Той изрази подозрение дали обществото ще подеме тематиката за предварителни парламентарни избори: „ Има толкоз спешни събития, че не знам дали хората ще поемат концепцията на опозицията “.

Социологът Мира Радева също е на мнение, че обществото не желае предварителни избори, само че съгласно нея евентуално ще бъдем очевидци на засилваща се поляризация, само че

„ Ще бъдем очевидци на един развой, който се назовава „ снежна топка “ – към всички останали терзания и страхове, които хората изживяват, се натрупва още един – политическата неустановеност. Това в допълнение ще усложни и стопанският климат в страната “, добави тя.

Бившият министър на вътрешните работи Емануил Йорданов изясни по какъв начин стоят нещата със задържането на Борисов: „ Първо е задържането за 24 часа по Министерство на вътрешните работи, по-късно до 72 часа задържане от прокурор, вкарване на материалите в съда и искане да дефинира непрекъсната мярка. Ако тези неща се видят невъзможни на прокурора, той може да продължи работата след 24-те часа, без обвиненото лице да е арестувано “.

„ Нямам катастрофични упования от този случай, действителните проблеми на страната са напълно други. И войната в Украйна, и здравна рецесия са неща, които не можем да променим “, означи Йорданов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР