Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките

...
Това, което видяхме по време на консултациите и от заявките
Коментари Харесай

Гюров: Искаме да знаем готови ли са ГЕРБ да скъсат пъпната връв с Гешев

Това, което видяхме по време на консултациите и от поръчките на партиите в Народното събрание, е че сега има едно всеобщо бягство от отговорност и търсене на разновидности по какъв начин да излезем най-бързо в посока избори. Междувременно се гледа да се обезпечи служебна победа с хартиената бюлетина . Това разяснява ръководителят на ПГ на „ Продължаваме Промяната ” Андрей Гюров по.

„ Ако следим дейностите на партиите и какви са първите неща, с които желаят да се занимават в Народното събрание, само Политическа партия демонстрира, че ние с нашите ясно декларирани политики и ограничения имаме желание да сложим значимите проблеми на дневен ред ”, добави той. Като посочи, че са влезнали в 48-ия парламент с два съществени правилото - да работят за решение на проблемите и да отстояват правилата и позициите си.

Гюров още веднъж изясни, че „ Продължаваме Промяната ” няма да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ или Движение за права и свободи .

„ Никой не може да чака или да изисква от нас да създадем такава стъпка ”, безапелационен е той.  Ако се стигне до втори мандат, той изясни, че диалогът за него няма да е реплика , по тази причина подходили отговорно, като декларирали политиките си.

Ще водим транспарантни диалози с всички политически сили ”, посочи ръководителят на ПГ на Политическа партия.

„ Ако става въпрос за ГЕРБ, ние желаеме да знаем подготвени ли са да скъсат пъпната шнур с основния прокурор Иван Геше в и най-сетне да съумеят да го упоменат в едно изречение със правосъдна промяна. Ще признаят ли, че политиката, която водеха, и моделът на ръководство не е бил в полза на българските жители, а в полза на избрани компании, черни каси, кюлчета и прочие. Да ги попитаме за какво бягат от отговорност да сформират държавно управление ”, сподели още Гюров. И акцентира, че договаряния с Бойко Борисов не целят неговото оскърбление.

Заявката на Политическа партия за втория мандат стъпвала на „ доста явен принцип ” - да се върне дневният ред на българските жители. „ Всеки, който е подготвен да работи в тази посока, може да поддържа един подобен мандат ”, е неговото мнение. За връзките с Българска социалистическа партия Гюров разясни, че не вървят към точка на заледяване. „ Те би трябвало да решат в каква посока желаят да водят своята политика. Дали в посока да продължение разграждането на модела на статуквото, или да го оправдаваме ”, сподели още той.

Гюров е безапелационен, че няма разединение в парламентарната група на „ Продължаваме Промяната ” . „ Няма късмет депутати от нашата група да се отделят и да поддържат първия мандат. Разговори текат по доста тематики. Доказали сме, че сме партия, която не взима еднолични решения. В нашата група постоянно имаме полемики по всяка една тематика, която е на дневен ред ”, сподели още депутатът.

Целия диалог гледайте във видеото. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР