Това, което видях на преговорите е, че има много допирни

...
Това, което видях на преговорите е, че има много допирни
Коментари Харесай

Филип Попов: На преговорите се обединихме около ограничаване на правомощия на главния прокурор

" Това, което видях на договарянията е, че има доста допирни точки сред договарящите. Надявам се да сме една крачка по-близо до постоянен кабинет, тъй като той е нужда за излизане на България от рецесиите. " Това съобщи определеният за депутат от " Българска социалистическа партия за България " Филип Попов по радио " Фокус ".
" В центъра на промените в правосъдната система би трябвало да бъдат сложени законните ползи и права на жителите и на стопанските обекти. Около тази цел би трябвало да се построи цялата правосъдна промяна ", посочи Попов.
По неговите думи на договарянията на тематика " Правосъдие " групата на Българска социалистическа партия е предложила инструментариум, който да реализира тази цел във връзка с основния прокурор, Спецсъда и Спецпрокуратурата, КПКОНПИ.
" Предложихме смяна в Закона за правосъдната власт в две насоки. Първо, смяна в член 139, който уголемява конституционните пълномощия на основния прокурор - да се лимитират неговите пълномощия до тези, планувани в Конституцията. Второ, опция за обжалване на отводите за формиране на досъдебно произвеждане по сигнал против основния прокурор, административни ръководители на прокуратурата или за полицейско принуждение ", заключи социалистът, добавяйки, че всички договарящи са се обединили към тези оферти на левицата.
По отношение на конституционни промени Филип Попов посочи, че възможна коалиция би разполагала с малко над 130 народни представители, което не е конституционно болшинство и няма по какъв начин да се трансформират текстове от Конституцията даже при единодушие сред съдружните сътрудници.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР