Това, което в момента говорим, е как да направим така,

...
Това, което в момента говорим, е как да направим така,
Коментари Харесай

Кирил Петков: Денков трябва да стане външен министър след ротацията

„ Това, което сега приказваме, е по какъв начин да създадем по този начин, че да има минимални земетресения и промени в ръководството. За нас ротацията значи цялостна ротация сред Мария Габриел и Николай Денков. Най-логично е, и ние заставаме зад това, Габриел да бъде министър председател. Това обаче е тежка задача и не мислим, че е обикновено и че тя би трябвало да се съвместява с поста на външен министър. Аз знам какво значи да си министър председател - значи да имаш отговорност към всички министерства и тази задача е толкоз тежка, че по никакъв метод не е хубаво да се съвместява повече от една роля. Неслучайно в Европейския съюз няма нито един министър председател, който да е и външен министър ". Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков във връзка идната ротация на кабинета.

„ Едновременно с това мисля, че има доста формати в Европейски Съюз, където се явяват единствено външните министри. И ще е необичайно българският министър председател да бъде на тези формати. Ще бъде необичайно и да нямаме посланичество там. Ние заставаме за Мария Габриел - тя ще бъде добър министър председател. Но имаме вяра, че специфичният статут на учен Денков и на Мария Габриел може да бъде непокътнат най-добре и лицето на България да бъде едно, без значение от ротациите. Затова те би трябвало да сменят цялостните си позиции и вицепремиер и министър на външните работи да бъде Денков ", сподели още Петков. И посочи, че с ГЕРБ се водят договаряния по тематиката.

„ Не мисля, че „ сглобката " ще се счупи поради претенциите към премиерски и министерски пост. Смятам, че сме рационални ", посочи още Кирил Петков.

„ И колкото по-малко ротации се случват с другите министри, толкоз е по-смислено. Защото тези хора могат да продължат политиките, които са водили до този миг и управническата стратегия да бъде оптимално спазена в темп. Ако в този момент се сложат някакви нови хора, те ще би трябвало занапред да се срещат с всичко ", безапелационен е съпредседателят на Политическа партия.

По проблема с убийството на Мартин Божанов-Нотариуса, Петков съобщи: „ Днес ще излезем с нова, краткотрайна комисия в Народното събрание. Искаме всички тематики по този случай да бъдат разискани в най-голяма дълбочина. Надявам се да стигнем до някакви действителни открития. Този проблем не е обвързван единствено с убийството, а и със задкулисията в правосъдната система ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР