Това, което в момента българските граждани очакват от нас, е

...
Това, което в момента българските граждани очакват от нас, е
Коментари Харесай

Янев след консултациите: Българите очакват от нас да предоставим хляб, а не зрелище

Това, което сега българските жители чакат от нас, е да предоставим самун, а не представление, разяснява пред публицисти водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев след консултациите на представители на парламентарната група на политическата групировка при президента Румен Радев.

" Мисля, че българската политическа класа е узряла за този диалог и може да се води виновен разговор с всяка една от партиите, тъй като постоянно има време и място да осигурим още зрелища, в този момент на дневен ред е хлябът ", разяснява Янев. 

Със срещата със седмата и най-малка парламентарна мощ президентът приключи консултациите с партиите в 48-ото Народно заседание преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на ГЕРБ-СДС.

Стефан Янев съобщи, че за „ Български напредък “ диалозите и напъните за сформиране на кабинет са основополагащи. Той уточни, че в случай че се огледа в историята, всяка страна, империя, царство, каквито и вътрешни несъгласия да има, когато се появи думата война, " те се заравят, не помнят се за по-добро време и се търси решение на проблемите ".

В момента в изискванията на война, която е на километри от нас, на опълчване и разбъркване на геополитическите пластове, в случай че ние като политическа класа се занимаваме с дребнотемие, не " заровим томахавките “, не намерим метод за разговор и да забележим какво е водещо за българските жители, значи не оценяваме свястно обстановката, добави водачът на " Български напредък ".

Стефан Янев сподели, че без значение, че са най-малката парламентарна мощ, от „ Български напредък “ са уверени, че въпросите от дневния ред на обществото се вземат решение посредством логичен разговор, взаимоотношение сред партиите, лъчение на болшинство, което да излъчи държавно управление. Лидерът на „ Български напредък “ разяснява, че имат една-единствена алена линия при договаряния за кабинет и тя е българският народен интерес.

В отговор на въпрос Янев сподели, че на консултациите през днешния ден са коментирали общата политическа обстановка и по какъв начин ще продължи разговорът сред партиите, тъй че да се търси опция за сформиране на държавно управление. Стефан Янев  уточни, че когато са в осъществяването на първия мандат, от " Български напредък " ще разясняват в допълнение в какъв тип договаряния ще вземат участие. " В момента е рано и по-скоро може да се фокусираме върху това, което ще се случи по времето на първия мандат, по времето на втория, в случай че първият е несполучлив, и чак по-късно да приказваме за третия мандат ", разяснява още Стефан Янев.

Според него в последно време въпросът с третия мандат се преекспонира, в случай, че първият и вторият към момента не са връчени и не са върнати като неизпълнени. По думите му, в случай че третият мандат бъде връчен на „ Български напредък “, методът им ще е започване на диалози с партиите от по-малките към най-голямата. Янев заявява, че от „ Български напредък “ ще беседват с всички въз основата на търсене на цели и на съответни решения, които да бъдат в основата на вероятно съдружно съглашение.

Ние сме отворени за всевъзможен вид разговор, за всевъзможен вид взаимоотношение, в това число посредством контактни групи, лидерски срещи, срещи на специалисти по обособени тематики, които са от дневния ред на обществото. Ако имаме предложение и покана от другите партии, ние ще участваме, съобщи водачът на „ Български напредък “. 

Той още веднъж сподели, че в програмата на всеки мандатоносител би трябвало на първо време да има цели, които да касаят дневния ред на обществото, свързани с инфлацията, с цената на живота, с образованието, опазването на здравето, демографския проблем. Янев добави, че всички тези въпроси, под една или друга форма, би трябвало да влязат в основата на съдружно съглашение. Всички партии, които желаят да имат принос в това съдружно съглашение, са добре пристигнали и считам, че това ще се случи като диалози и по време на първия мандат, и по време на втория, в случай че има подобен, уточни водачът на " Български напредък ". 

Той добави, че на консултациите не са коментирали датите за връчване на мандати. Според Янев времето, обещано от президента за консултациите не е било изгубено, а е било належащо за още диалози и разговор сред партиите. По думите му това е времето, което може да роди поддръжка за сформиране на коалиция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР