Това, което целим с тези санкции, е подкрепа на реформа

...
Това, което целим с тези санкции, е подкрепа на реформа
Коментари Харесай

Държавният департамент: Санкциите целят подкрепа за реформа на съдебната система в България

Това, което целим с тези наказания, е поддръжка на промяна на правосъдната система. Правим това като взаимност с Европейския съюз, който настоя за промяна на системата в България. Бяхме удовлетворени да забележим, че се подхващат стъпки в тази посока от Народното събрание, само че сме разочаровани, че това значимо законодателство не беше довършено.

 

Това съобщи дипломат Джим О'Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите в Държавния департамент на Съединени американски щати, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той взе участие отдалечено в среща в резиденцията на посолството на Съединени американски щати у нас. На нея присъствено бе посланикът на Англия в България - доктор Роб Диксън.

Българските жители заслужават по-добро. Парите, които би трябвало да бъдат ориентирани за ремонт на пътища, за градеж на лечебни заведения, за поддръжка на икономическия напредък, свършват в джобовете на извършващите корупционни дейности. Ето за какво Англия работи в този момент - с цел да поддържа България и нейните старания да се оправя с корупцията и да укрепи върховенството на закона, съобщи той.

 

Събраните от Съединени американски щати доказателства, на съображение на които тези хора са включени в листата, стават налични в този момент и по тази причина се афишират. Решението за това не е обвързвано по никакъв метод с политическите процеси в България, обърна внимание американският посланик.

 

На въпрос на „ Труд News “ към английския дипломат Роб Диксън, чиято страна разгласи включването на българите Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков в личен лист наказания, дали Лондон има намерение да добави и новообявените от Съединени американски щати пет лица към наказателните ограничения, дипломатът уточни, че сходна мярка предстои на разглеждане.

 

Основна цел на тези наказания, е да се помогне на българите, които са редовно ощетявани в размер на милиони евро от корумпирани политици, някогашни и сегашни, и предприемачи. Борбата с корупцията и установяването на господство на закон, както е по предписанията на Европейски Съюз, е единственото решение в полза на българските жители, бяха единомислещи и двамата дипломати.

Съединени американски щати, в съгласуваност с Англия, оповестиха, че подхващат дейности за противопоставяне на систематичната корупция в България, като постановат наказания против петима някогашни държавни чиновници и пет юридически лица от България поради корупционни дейности, довели до противозаконни персонални облаги, подкопаване на демократичните институции в страната и усилване на нездравословната ѝ взаимозависимост от съветските енергийни източници, се споделя в изказване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен, оповестено от пресслужбата на Държавния департамент.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР