Това, което служебното правителство направи в лицето на Националния съвет

...
Това, което служебното правителство направи в лицето на Националния съвет
Коментари Харесай

Сандов: Кресненското дефиле е едно от най-наситените места с дива природа кътчета у нас

Това, което служебното държавно управление направи в лицето на Националния съвет за биологично многообразие, доминиран от служебния кабинет, от Министерство на околната среда и водите, е да върне един план, което ще забави плана за довършването на Автомагистрала " Струма " с към 3 години най-малко. Това съобщи пред Българска национална телевизия някогашният министър на околната среда и водите.

" Когато убедихме всички, че би трябвало да се работи по европейските правила, ние щяхме да избегнем екологична оценка, тъй като по новите трасета трябваше да се направи само Оценка на въздействието върху околната среда. С решението, което се взе предходната седмица в действителност процедурата би трябвало да мине на екологична оценка. И по тази причина към този момент има две каузи в Европейския съд, който е постановил, че би трябвало да се мине на екологична оценка, защото става въпрос за пътна инфраструктура през избрана зона ", изясни Сандов.

По думите му нова процедура по Оценка на въздействието върху околната среда е наложителна. Кресненското дефиле е едно от най-наситените места с дива природа кътчета в България. Европейска комисия един път към този момент е спряла плана да мине автомагистралата през дефилето, тъй като се нарушават екологичните стандарти, добави.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР