Това, което се случва в момента, някак си навява съмнения,

...
Това, което се случва в момента, някак си навява съмнения,
Коментари Харесай

Радев съзря устрем у партиите да назначат свой главен прокурор

" Това, което се случва сега, някак си подухва подозрения, че парламентарно показаните политически партии търсят да назначат собствен човек в стола на основния прокурор ". Така разяснява ударните рокади в правосъдната система, станали факт през последните дни, президентът Румен Радев.

Коментарът си той направи откакто взе присъединяване във конгрес, отдаден на прехода към зелената енергетика.
 Радев: бързането със зеления преход ще подклажда евроскептицизма
Радев: бързането със зеления преход ще подклажда евроскептицизма

Затварянето на базови мощности е противопоказно

" Това, което се случва, е урок за цената на достолепието и правилата в политиката. Виждаме, че когато загърбиш своето достолепие и правила, с цел да вземеш властта, прегръщайки най-големите си съперници, и в този случай -, да демонстрираш назад, че имаш правила и достолепие, става все по-трудна задача ", насочи рецензия към " положителните сили " президентът, въпреки и неназовавайки съответни партии.

Радев заръча - следва всички ние като общество да упражняваме всякакъв надзор върху фигурата на основния прокурор. " Защото неговото предопределение не минава през детайлната процедура за избор на основен прокурор и оценката на неговите морални качества. Не минава и назначението му през декрет, публикуван от президента. "
 Радев: Има по-важни тематики в страната от избора на Сарафов
Радев: Има по-важни тематики в страната от избора на Сарафов

Държавният глава участва на конференция на НСОРБ за общински мандат 2019-2023 година

Същевременно Сарафов, въпреки и краткотрайно изпълняващ длъжността на обвинител номер едно, се употребява с всички пълномощия, идващи от поста, а предвид на актуалната политическа обстановка можело да остане отпред на държавното обвиняване за неопределен срок, предизвести още президентът.

Отношението на Сарафов във връзка с настояванията за депутатски имунитети и делата " на трупчета " за корупция - това ще е показателно по какъв начин новият основен прокурор, счита Радев, извършва функционалностите си. " Дали ще оказва помощ на избрани политически фигури да се доизперат взаимно, или ще застане на позиция, която да разреши бързо връщане на справедливостта ".
 Прокурорите във Висш съдебен съвет стремително и единомислещо уволниха заместниците на Гешев
Прокурорите във Висш съдебен съвет стремително и единомислещо уволниха заместниците на Гешев

Висш съдебен съвет гласоподава и изхода на Гешев от правосъдната система

" Мисля, че тъкмо във време на политически прелом всички би трябвало да се придържаме към Конституцията и законите. Аз това и направих. Колко време оферирате да изчакам - седмица, месец, година. А и сезирането на Конституционния съд към момента не е реалност ", изясни за какво не е забавил указа си за освобождението на Гешев до решението на Конституционния съд по отношение на законността на процедурата той. Имало и предходна правосъдна процедура - Конституционен съд към този момент е постановявал, че изтеклият мандат не приключва пълномощията на съответния орган, в тази ситуация Висш съдебен съвет.

Всеки български жител е свободен да се занимава с политика, само че е значимо с какъв капитал влиза в нея - това пък бе късият коментар на президента по отношение на политическите упоритости на някогашния основен прокурор Иван Гешев.
 Иван Гешев хвърля оставка и продължава против силите на мрака
Иван Гешев хвърля оставка и продължава против силите на мрака

Иван Гешев ще продължи борбата за правдивост, само че не и като магистрат
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР