Това, което се случва в момента, навява съмнения, че парламентарно

...
Това, което се случва в момента, навява съмнения, че парламентарно
Коментари Харесай

Румен Радев: Партиите търсят да назначат свой човек за главен прокурор

„ Това, което се случва сега, подухва подозрения, че парламентарно показаните партии търсят да назначат собствен човек в стола на основния прокурор ”. Това съобщи президентът Румен Радев след присъединяване си в събитието " Зеленият преход на страните от ЦИЕ ". В него присъединяване взе и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков.

Президентът разяснява и назначението на Борислав Сарафов за и.ф. основен прокурор. " Това е и урок за цената на достолепието и правилата в политиката. Виждаме по какъв начин като загубиш чест и достолепие, с цел да вземеш властта, прегръщайки най-големите си съперници, и в този случай,
при скоростното предопределение на Сарафов да демонстрираш противоположното, че имаш правила и достолепие, е все по-трудна задача. Ние като общество би трябвало извънредно деликатно да следим и да упражняваме всякакъв надзор върху фигурата, изпълняваща длъжността " основен прокурор ", сподели президентът във връзка избора.

Според него функционалността краткотрайно изпълняващ основен прокурор е " извънредно комфортна за задкулисието. " Радев бе безапелационен, че назначението на Сарафов не минава през детайлната процедура за избор на основен прокурор и през декрет на президента. " В същото време той се употребява с всички пълномощията на основен прокурор. При сегашната конюктура той може да остане за неопределен срок на поста “, добави президента. Що се отнася до Сарафов, би трябвало да съдим за него по дейностите му по отношение на имунитетите и делата на трупчета против представители на властта. Той би трябвало доста бързо и ясно да се нарежда - дали ще оказва помощ на избрани политически фигури да се доизперат взаимно, или ще застане на позиция, която да разреши бързо връщане на справедливостта ", уточни още той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР