Това, което се случва в момента, е една политическа манипулация“,

...
Това, което се случва в момента, е една политическа манипулация“,
Коментари Харесай

Предозиране: Според Асен Василев служебният кабинет искал да открадне парите

„ Това, което се случва сега, е една политическа операция “, по този начин дефинира Асен Василев от Политическа партия изнесената информация на служебния министър на финансите Росица Велкова.

По думите на Василев страната е в цветущо положение и с 16 милиарда лв. фискален запас, което никога не е рисково. „ Тези, които се пробват да ви изплашат с банкрут се пробват да откраднат парите “, декларира Василев.

Днес Росица Велкова удостовери средносрочния проект на недостига, който е 6-7% от Брутният вътрешен продукт, а не 3%, както е по законовите условия. Велкова предизвести за риск от свръх недостиг, който в  дългосрочен проект може да докара до потребност от заем от МВФ и да е опасност за Валутния ръб.

И с увеличените доходи средствата в бюджета не биха били задоволителни, по тази причина от МФ са поискали ограничение на разноските на министерствата.

В отчета на финансовото министерство се показва още, че има увеличение на рискът от включване на страната ни в процедура по несъразмерен бюджетен недостиг, което поражда отговорности за предприемане на незабавни, коригиращи ограничения, неизпълнението на които може да докара до наказания от Европейска комисия, в това число и прекъсване на Европейски Съюз заплащания.

В се показва, че тежката обстановка е вследствие на законодателни промени признати в последните две години. Росица Велкова регистрира още, че някои от ограниченията се влезнали в действие в края на 2022 г, и въпреки да не са се отразили на дефицитът то „ целогодишният резултат от използването на тези политики и изместването на неосъществените капиталови разноски водят до доста увеличение на разноските по бюджета за 2023 година и в средносрочен проект дефицитите са още веднъж в порядъка на 6-7 % от Брутният вътрешен продукт “. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР