Това, което се случва в енергетиката, е, че големите енергийни

...
Това, което се случва в енергетиката, е, че големите енергийни
Коментари Харесай

Георги Касчиев: Големите енергийни компании една по една се изтеглят от България


Това, което се случва в енергетиката, е, че огромните енергийни компании, които желаеха да навлязат и навлязоха в България, една по една се изтеглят. Това означи в изявление за предаването " Нещо повече " на стратегия " Хоризонт " специалистът по енергетика Георги Касчиев:

" Проблемът е в това за какво тези огромни компании напущат и за какво на тяхно място не идват други вложители и то от класа стратегически вложители, а идват компании като тази на госпожа Гинка Върбакова, която както и да я оценяваме, е един доста малък състезател в енергетиката. Доколкото се схваща, тя ръководи четири компании, които имат фотоволтаични паркове с мощ 23 мегавата, а общата стойност на фотоволтаиците в България е над 1000 мегавата ".

Има някой различен, който стои с някакви други пари зад договорката с ЧЕЗ, добави още

" Самата Върбакова влага в договорката с ЧЕЗ единствено 20 милиона и всичко останало е от банките, като се залагат акциите на тази компания за поръчителство. Възниква подобен проблем – в случай че на следващия ден нещо стане с компанията и госпожа Върбакова не може да си изплаща сметките по тези заеми, компанията става благосъстоятелност на банките, само че те внезапно се оказват със благосъстоятелност, която няма да коства 340 милиона, а ще коства 240 или по-малко от 200, тъй като акциите и на двете сдружения паднаха доста в последните дни. Тогава банките би трябвало да имат някаква друга гаранция от порядъка на 100 милиона евро, с цел да отидат на тази договорка. Значи има някой различен, който стои с някакви други пари зад тази договорка ".

Цялото изявление с Георги Касчиев можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР