Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно.

...
Това, което се случва в държавата, е ужасно и безпрецедентно.
Коментари Харесай

Ивайла Бакалова: Мои познати са чули, че Борисов е казал, че ще ни приключи. Мисля, че има финансово престъпление в Барселонагейт

Това, което се случва в страната, е извънредно и невиждано. Един човек я държи като пленник на своите лични ползи - не е един, няколко са.

Това съобщи в студиото на „ Здравей, България ” по Нова телевизия някогашната „ Мис България ” Ивайла Бакалова, която в сряда даде показания по аферата " Барселонагейт ".

„ Мога да кажа, че потвърдих това, което съм споделила през годините. Не мога да кажа повече, защото тече следствие “, съобщи тя. „ Държавата беше надълбоко приспана по политически аргументи, а сега е събудена още веднъж по политически аргументи “, каза Бакалова.

" Заплахи съм получавала и по " Барселонагейт ". Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предизвестяват, че това, което върша е самоуверено, само че аз имам семейство, към този момент две деца. Господин Борисов е споделил, че ще ни завърши рано или късно ", разкри Ивайла Бакалова в предаването " Здравей България " по Нова тв. 

Бакалова беше избрана като основен очевидец от шефа на Антикорупционния фонд Бойко Станкушев. Манекенката разгласи, че е била заплашвана, само че не се опасява за живота си. Бакалова показа, че съгласно нея в проблема има финансово закононарушение.

Тя разяснява, че в сряда пред прокуратурата е удостоверила всичко, което е казвала през годините. 

  " Прокуратурата явно беше надълбоко приспана по политически аргументи и сега се е събудила. Може би това е шансът на България да имаме някаква нормалност ", счита Бакалова. 

„ Преди две години на мен и моето семейство се случи нещо извънредно ”, сподели тя. Тогава предприемачът, с който манекенката живее – Веселин Денков, беше арестуван по обвинявания, че е част от проведена незаконна група, занимаваща се с лихварство. По думите на Ивайла Бакалова е нямало нито един очевидец в отбрана на тази теза. 

„ Схемата е кошмарна и се стартира от най-ниските равнища, с цел да се стигне до най-високите. Как желаеме хората да приказват? Тях ги е боязън. Майка ми се опасява за мен ”, показа още някогашният модел.

„ Няколко пъти хора от близкия кръг на господин Борисов идваха да ме предизвестяват, че това, което върша, е самоуверено, само че имам семейство и две деца ”, каза още тя и добави, че нейни познати са чули, че „ Бойко Борисов е споделил, че ще ни завърши ”. Близките до манекенката обяснили, че това ще се случи рано или късно, тъй като някогашният министър председател бил „ извънредно злопаметен ”. 

Бакалова е безапелационна, че институциите са овладени, и то от години. По думите ѝ сътрудникът ѝ отказал да заплати на по-ниските равнища и по тази причина против него било натиснато копчето „ Enter ”.

„ Той отиде при Цацаров. Имаше среща в КПКОНПИ, с цел да покаже всички несправедливости и по какъв начин е изнудван. Беше при Цацаров, с цел да подаде формален сигнал за изнудване ”, акцентира свидетелката по „ Барселонагейт ”.

„ Ако кажа нещо сега, ще съм подсъдима за това и ще попреча. Моето непретенциозно мнение, е че има закононарушение, само че това е мое мнение. Това, което виждам за моя досег през последните 2-3 години с правосъдната система, е че тя е доста болна. Това не е обикновено. Като жител не желая да пребивавам в тази страна. Нека да дадем късмет на събудилата се прокуратура да работи. Искам да видя какво се случва “, сподели тя.

Тя разкри още, че незабавно след разпита ѝ в сряда в един от заведенията за хранене на Веселин Денков са пристигнали на инспекция по сигнал от 2010 година за нелегално владеене на предпазени типове птици.

" Вчера излизам в 14 часа, а в 14:30 полицейска кола отива в един от заведенията за хранене на Веселин Денков. Идвали по сигнал от 2010 година по сигнал за нелегално владеене на птици, тъй като бил орнитолог “, съобщи Бакалова.

По думите й единствено Бойко Рашков й е обърнал внимание и е имал предпочитание да разплете всичко.

„ Искам за хората да обясня нещо. Институциите ни са овладени и това не е от през вчерашния ден. Не е от този основен прокурор, а от 10-15 години. Ако няма смели хора, които да стартират да приказват, няма по какъв начин да се трансформират нещата. Много хора знаят извънредно доста неща, само че ги е боязън да приказват “, добави тя.

„ Ако Борисов счита, че той е основал една правова страна, за какво не си подаде имунитета в този момент? Нека съдът да реши “, сподели тя.

Освен Бакалова в прокуратурата на разпит се яви и някогашният изпълнителен шеф на " Лукойл " Валентин Златев. 

За къщата в Барселона писа в следствие испанската медия “Ел Периодико ” при започване на 2020 година, когато Борисов беше министър председател за трети път. Тогава се твърдеше, че в парцела живеят моделът Борислава Йовчева и детето ѝ от Борисов. Лидерът на ГЕРБ отхвърля да има нещо общо както с парцела, по този начин и с дамата и детето.

Преди 2 година тя даде изявление пред Антикорупционния фонд, в който описа, че е помогнала на Борислава Йовчева да се реалокира в друга страна с детето си и даде да се разбере, че знае доста по случая.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР