Това, което се случва сега в страната, не може да

...
Това, което се случва сега в страната, не може да
Коментари Харесай

И в Думата вече недоволстват: Какви 300 000 - 1 милион са мобилизираните

" Това, което се случва в този момент в страната, не може да се назова " частична готовност ". Вместо 300 000 призовки бяха изпратени съвсем милион ".

Думите принадлежат на водача на съветската парламентарно показана група " Новите хора " Алексей Нечаев. Опозиционната демократична група постоянно е упреквана, че е прекомерно мека в рецензиите си против президента Путин. Смята се, че е употребена, с цел да обере вота на младите, измежду които би могло да се образува същинска протестна партия, която да влезе в борба срещу " Единна Русия ".  

Дори в осъждането на мобилизацията Нечаев отхвърля да уточни Путин като главен провинен за зародилата рецесия. Вместо това той слага тежестта върху локалните губернатори, които през последната седмица се превърнаха в изкупителната жертва на безредното активизиране, без оглед на възраст, здраве и боен опит сред  " късметлиите ".

" Показателен образец е Александър Чухлебов от Ростовска област. Скоро става на 50 години, не вижда с едното око. Военният комисар на Ростовска област Игор Егоров не вижда проблем в това ", отбелязва Нечаев.  " Министерството на защитата би трябвало неотложно да отговори на това и други известия, които със стотици идват при нас. Защо чуваме едно, а виждаме друго? Защо в този момент на фронта са изпращани многодетни татковци, инженери и IT експерти? Моля да обявите ясни критерии за частична готовност ".

Политикът акцентира, че границите не трябва да бъдат затваряни.

" Млади мъже се редят на границата, а по канали в " Телеграм "  обсъждат допустима възбрана за пътешестване. Границите не могат да бъдат затворени - нито за излизане, нито за влизане. Не е нужно да се постанова ограничение на придвижването в страната. Не можете да нарушите остарелия метод на живот. В противоположен случай страната просто ще въстане ".

Според източници на " Медуза " затварянето на съветските граници може да бъде наложено до края на септември.

Нечаев прикани страната да се погрижи за мобилизираните бойци.

" Сега вместо ограничения за подкрепяне им се припомня за вноски по заеми. Това е просто нечовешко. Животът, здравето и достолепието са на първо място. Така че нека бъдем хора ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР