Това, което се случва на Запад сега, е безумие. Колкото

...
Това, което се случва на Запад сега, е безумие. Колкото
Коментари Харесай

Лавров: Това, което се случва на Запад, е безумие. Колкото по-лоши са нещата на фронта, толкова по-неистово застават зад Украйна

Това, което се случва на Запад в този момент, е безумство. Колкото по-лоши са нещата на фронта, толкоз по-неистово Западът стартира да приказва: нямаме право да позволим Украйна да загуби, а Русия да завоюва. Това е един фрагментите от изявление на Сергей Лавров за предаването „ Вечер с Владимир Соловьов “ на телевизионния канал „ Русия 1 “.

Ето и останалите акценти от изявлението, оповестени от Руското посолство в България, които SafeNews разгласява без редакторска интервенция:

 

Фрагмент от изявление на С.В.Лавров за предаването „ Вечер с Владимир Соловьов “ на телевизионния канал „ Русия 1 “ (14 март 2024 година, Москва)
Основни тези:
• Мюнхенската тирада на Президента на Руската Федерация В.В.Путин отразява неговия разбор на протичащото се в връзките сред Москва и Запада, линията, която западняците в началото взеха решение да извършат във връзка с новата Русия. [На Запад] някои го одобриха (речта) съществено. Те бяха малцинство. Мнозинството пренебрегнаха, отхвърлиха и се възмутиха.

• След [събитията от] август 2008 година и преди „ Кримската пролет ” връзките със Запада стават все по-отворени и затова напрегнати. Нито Европейски Съюз, нито НАТО желаеха да вършат заключения.

• В началото на 2022 година украинските управляващи получиха зелена светлина за осъществяване на интервенция за „ пречистване “ на Донбас. От началото на февруари 2022 година бомбардировките се усилиха 10-12 пъти.
• Още по време на илюзорните очаквания за осъществяване на Минските съглашения, когато в нарушаване на тях режимът в Киев обстрелва Донбас, към два милиона души оттова отпътуваха за Русия. А след началото на специфична военна интервенция – още повече.
• Невъзможно е да се „ изиграе “, научи, „ овладее “ съгласно системата на Станиславски насладата от срещата на хората с нашите бойци. Дочакаха ни.

• В Луганск и Донецк са открити представителства на Министерство на външните работи на Русия.

В Запорожие и Херсонска област те ще бъдат основани малко по-късно. Искам да отида там и да приказвам със чиновниците на нашите представителства. Да видя от какво имат потребност.
• Това, което се случва на Запад в този момент, е безумство. Колкото по-лоши са нещата на фронта, толкоз по-неистово Западът стартира да приказва: нямаме право да позволим Украйна да загуби, а Русия да завоюва.
• В допълнение към това, което споделяме, в случай че има подготвеност за осъществяване на почтени договаряния, учредени и отчитащи нашите действителни опасения, законните ползи на Русия, за които ви говорихме дълги години, и всичко това отблъсквахте, в случай че се връщате към това, за което призовавахме, дано поговорим. Все още няма такива доказателства.

 

 

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР