"Това, което се случва между Полша и Русия, е третата

...
"Това, което се случва между Полша и Русия, е третата
Коментари Харесай

Боян Чуков определи случващото се между Полша и Русия като "хибридната световна война"

"Това, което се случва сред Полша и Русия, е третата международна война - хибридна обаче - която въври в света ". Това сподели пред БНР анализаторът Боян Чуков по отношение на казаното преди към седмица от Владимир Путин, че Полша носи отговорност за експлоадирането на Втората международна война, което това ускори напрежението сред двете страни.

На 27-и декември съветският дипломат във Варшава бе извикан на диалог в полското външно министерство, с цел да му бъде изразен митинг.

Днес полският министър председател Матеуш Моравецки сподели, че съветският президент Владимир Путин лъже в изявленията си, в които упреква Полша за експлоадирането на Втората международна война.

Според Моравецки Путин прави това, с цел да отклони вниманието от неотдавнашните съветски политически провали.

Според Чуков Полша е главното антируско острие, което работи против националната сигурност на Русия: "Те са най-тежките русофоби, само че за това си има исторически аргументи ", посочи той.

В предаването "12+3 " по стратегия "Хоризонт " анализаторът разяснява, че след Втората международна война, при основаването на соцлагера, доста детайли от историята към тази война и след нея не са вадени на бял свят, тъй като Съветският съюз не е желал да се знаят.

По думите му мощната позиция на Русия в този спор е, че от полска страна се споделя "Путин лъже ", а от съветска страна се вадят документи.

Чуков напомни, че по време на Втората международна война "руснаците прибират архивите съвсем от цяла Европа, където са били. Включително са взети големи масиви с масонски архиви от Западна Европа - в Германия, в Австрия и така нататък Но руснаците са взели и архивите на полското разузнаване, а в архивите на разузнаването има такива деликатни секрети, които единствено документите ги пазят. Поляците се притесняват, че всичко това ще стартира да излиза постепенно ".

Цялото изявление на Петър Волгин с Боян Чуков в предаването "12+3 " можете да чуете от звуковия файл.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР