“Това, което се случва, е най-тежкият удар срещу държавността. Изправиха

...
“Това, което се случва, е най-тежкият удар срещу държавността. Изправиха
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Това, което се случва, е най-тежкият удар срещу държавността

“Това, което се случва, е най-тежкият удар против държавността. Изправиха се Министерски съвет против ЦИК, Министерство на вътрешните работи против ДАНС, ОИК против ЦИК, партия против партия  от ръководещото болшинство. Резултатът е цялостен срив и в без това нежното доверие в институциите. ” Това написа във фейсбук водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Това, което се случва, е най-тежкият удар против държавността

“Призоваваме президентът Радев незабавно през днешния ден да свика КСНС. Не го направи в други основни за страната събития. Ако му е останала и грам отговорност към страната и народа ”, написа още Нинова.

Публикуваме целият пост без редакторска интервенция.

Това което се случва през вчерашния ден и през днешния ден е най-тежкият удар против държавността в последните години.

Изправиха се Министерски съвет против ЦИК, Министерство на вътрешните работи против ДАНС, ОИК против ЦИК, партия против партия от ръководещото болшинство.

Резултатът е цялостен срив и в без това нежното доверие в институциите. Каквото и да се случи оттук насетне, всеки ще търси съображение за анулиране на изборите. Тази мъка ще продължи месеци, на прага на тежка зима, неустойчивост и неустановеност с оглед геополитическите проблеми и две войни.

Призоваваме президентът Радев незабавно през днешния ден да свика КСНС. Не го направи в други основни за страната събития. Ако му е останала и грам отговорност към страната и народа, в случай че има почитание към Конституцията и законите на страната, то до края на деня да ги прояви и да организира КСНС за намиране на решение на рецесията.

Върховен административен съд ще се произнесе по тъжба за анулацията на машинния вот 

Както Safenews писа, най-рано в понеделник ще се произнесе Върховният административен съд по тъжба против решение на ЦИК за анулация на машинния избор, заяви Българска телеграфна агенция, базирайки се на информация от съда.

Денят след изборите може да бъде едминистрирана жалбата, в случай че тя бъде окомплектована и импортирана през днешния ден в съда, осведомиха още Върховен административен съд.

По-рано през днешния ден ръководителят на Обществения съвет на ЦИК Цветелина Пенева написа във Facebook профила си, че внася тъжба пред Върховен административен съд против решението на ЦИК да се гласоподава единствено с хартиени бюлетини.

“Депозирам тъжба пред Върховен административен съд против решението на ЦИК. Принципите на правова страна и господство на закона изискват решенията на ЦИК да се постановяват съгласно относимите правила на Изборния кодекс, а не на съображение срещи, информации и извадки от документи. Вярвам в независимостта и справедливостта на съда ”, написа във Facebook Пенева.

Премиерът Николай Денков прикани ЦИК да преразгледат решението си.

Още вести четете в категория България.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР