Това, което се случва е изнасяне на по-предни позиции наядрено

...
Това, което се случва е изнасяне на по-предни позиции наядрено
Коментари Харесай

Стоянов след последните стъпки на Русия: Няма риск от използване на ядрено оръжие

Това, което се случва е изнасяне на по-предни позиции на нуклеарно оръжие, което не взема решение спора , а го задълбочава. Това заостря спора, само че все още няма риск от потребление на нуклеарно оръжие. Това съобщи военният министър Димитър Стоянов във връзка оповестеното преди дни решение на Русия да разположи нуклеарно оръжие в Беларус, съобщи Дарик.

Министърът изясни, че макар даването на муниции на Украйна, спорът с Русия се задълбочава.

„ България следва общата политика на Европейски Съюз. Относно взаимното придобиване на 155 мм. снаряди, българската войска не разполага с такива системи на въоръжение, т.е. ние няма по какъв начин да сключим контракт за такова придобиване, нямаме потребност от тях сега ”, съобщи той.

“По отношение на даването на 1 милион броя муниции за Украйн а, те би трябвало да излязат наличност от някои хранилища, ние не разполагаме с подобен диаметър, не го използваме и затова няма по какъв начин да предоставим това на Украйна ”, сподели още Стоянов.

Той разясни, че министерството на защитата дава тези муниции на ВМЗ, според решение на Народно събрание за оказване на поддръжка за Украйна.

„ В това решение написа, че би трябвало да бъдат актуализирани боеприпасите от българската войска, които изтичат. Това сме и създали – дали сме мунициите на обществено дружество, каквото е ВМЗ – от там къде ще отидат не мога да кажа. Това е решение на ВМЗ, само че няма по какъв начин да бъде предоставено оръжие без да има позволение на комисията, която е към министерството на стопанската система ”, сподели още Димитър Стоянов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР