Това, което се случва днес в Народното събрание, не е

...
Това, което се случва днес в Народното събрание, не е
Коментари Харесай

Нинова: С или без Гешев операция “Чисти ръце“ трябва да стигне докрай

„ Това, което се случва през днешния ден в Народното събрание, не е разискване на преходен въпрос, не е разискване просто на имунитетите на няколко депутати. Това е огромният въпрос за паралелната страна и задкулисието. “ Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова от парламентарната естрада.
По думите ѝ в последния месец паралелната страна се е прегрупирала, с цел да оцелее и да продължи да ръководи. „ Два клана в мафията се сбиха кой да овладее страната и да продължи да съществува. Мафията се самовзриви от вътрешната страна през правосъдната система и роди обединението на имунитета и на страха “, уточни тя.
Според Нинова тази коалиция е изкуствена по политически и морални аргументи, а е естествена само, с цел да избави кожите на няколко души. „ Абсолютно шоково е, че тези, които арестуваха Борисов, през днешния ден му пазят имунитета.  А Борисов, който смъкна държавното управление на Политическа партия, през днешния ден се прегърна с тях, с цел да избави себе си. Това няма никакво пояснение – нито политическо, нито морално “, уверена е тя.
Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява изказванията, че прокуратурата се употребила като политическа бухалка: „ Прокуратурата не съди, прокуратурата единствено дава доказателства, а съдът преценя дали те са годни или не “, изясни ръководителят на партията.
Нинова напомни замисъла на комисията за имунитетите, който всички чуха в записа от съвещанието на Политическа партия – замислена като пералня, да работи 6 месеца, до момента в който се изперат взаимно.
Лидерът напомни обстоятелства от не толкоз далечната 2020 година: „ Политическа партия не съществуваше, а „ Възраждане “ още ги нямаше и тук. Тогава по самодейност на тогавашните народни представители, които са ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, “Обединени патриоти “ и “Воля “, въведохме надзор върху основния прокурор, с цел да го изслушаме. “
Нинова показа цялостна директория, която свидетелства за борбата на Българска социалистическа партия с паралелната страна. „ В началото на 2017 година изслушахме Гешев. ГЕРБ и останалите партии го подкрепяха и ръкопляскаха на отчетния му отчет. Какво направи Българска социалистическа партия тогава? “, попита тя и продължи: „ Колко време е нужно, господин Гешев, с цел да отговорите на българското общество достоверни ли са фотосите от спалнята на премиера, достоверни ли са парите в чекмеджето, достоверен ли е гласът в тези записи? От 2017 година сме Ви пуснали 15 сигнала за корупция по висшите етажи във властта при ръководството на ГЕРБ “, уточни тя и даде образец със договорката за ЧЕЗ и концесията на летище София.
„ И тогава Вие всички, които сте си избрали Гешев и Ви пазеше от всичко това, Вие му ръкопляскахте. Какво стана, че в този момент се криете от правораздаването и казвате, че това е политическа бухалка? “, попита Нинова.
Лидерът на партията е безапелационна, че „ Българска социалистическа партия за България “ не е мръднала на йота от това, което желае – разграждане на паралелната страна, където и да се намира тя. „ И ние молим, интервенция „ Чисти ръце “, с или без Гешев, да продължи до дъно. Да продължи във всички партии, министерства, постоянни и служебни кабинети – на всички места, където се крадат 10 милиарда лв. годишно “, уточни тя и посочи: „ Защото по-късно ще обсъждаме бюджет, ще се вайкате, че няма пари за майчинство и пенсии, тъй като ги крадете 10 милиарда годишно 12 години при ръководството на Борисов. “
По думите на Нинова Българска социалистическа партия няма да поддържа основаването на комисия за имунитетите. „ Няма да бъдем частичка от пералнята, която сега сглобявате. Няма да излъчим и представители в тази комисия “, безапелационна е тя и се обърна към „ Възраждане “, които настояват, че по различен метод няма по какъв начин да бъдат свалени имунитетите: „ Ами нашето предложение залата непосредствено да гласоподава „ за “ или „ срещу “. Чакаме го да влезе по волята на ръководителя, който явно не е пръв сред равни “.
Според водача на партията Българска социалистическа партия 7 години се бори неразделно с паралелната страна, макар всички удари и “моркови “, които търпят: „ Комисия 6 месеца, пералня, прикритие и прегрупиране на паралелната страна, уважаеми българи, да ръководи и да ви краде по 10 милиарда лв. годишно. Ето това е. “
Нинова напомни своя имитация от годините, когато Борисов беше министър председател: „ Казах му: “Излез извън да се разберем като мъже. “ Да излезе и да поеме отговорност “, прикани тя и добави: „ Твърдя, че е нерешителен. И сега го няма най-малко да се отбрани “, уточни тя и се обърна към Георг Георгиев от ГЕРБ: „ Вие по това време, на една фотография, с сгънат кръст, му целувахте пръстена на ръката. Така че не ми говорете за боязън и за храброст. “
„ Днешното решение би трябвало да бъде тези депутати сами да си дадат имунитетите “, безапелационна е Нинова и добави: „ Страхливи са, нямат грам чест, нямат грам достолепие, нямат геройство. Ние не участваме в комисия „ пералня ”. Ще се борим до дъно с паралелната страна, където и да се намира тя. Ще поддържаме интервенция „ Чисти ръце ”, без значение от кой основен прокурор се организира “, заключи водачът на Българска социалистическа партия и се обърна към Политическа партия: „ Искате съпротива да ви легитимира пералнята? Не. Няма да стане “, безапелационна е тя.
На внушенията от ГЕРБ, че до неотдавна Българска социалистическа партия ръководи с „ Продължаваме промяната “, Нинова отговори: „ Ние сме удовлетворени от това ръководство, тъй като то се сътвори и работи за заличаване на модела на ръководство „ ГЕРБ “ и Бойко Борисов. Това, че по-късно се изметнаха и се прегърнаха с мафията, против която тръгнахме да се борим, си е техен проблем. Ние оставаме кардинални и поредни. “
Нинова уточни и още една причина, заради която социалистите са удовлетворени от това ръководство: „ 20 милиарда лева стигнаха до всеки български жител, посредством увеличение на майчинството, до пенсионера, с изчислението на пенсии, през служащите, на които се усили минималната заплата, през ваучерите за храна по време на Коронавирус, през хората с увреждания, на които се усилиха добавките - това се споделя ръководство “, уточни тя.
„ Вижда се, че всички се обединихте да нападате Българска социалистическа партия и мен персонално. Това потвърждава единствено едно: че всички сте в коалиция на страха и имунитетите и Българска социалистическа партия остава единствената съпротива и на страна от това задкулисие и паралелна страна “, уточни тя.
Нинова застана зад думите си по отношение на прокуратурата, като напомни: „ По това време ГЕРБ, които направляваха Иван Гешев, го изпратиха вътре в Българска социалистическа партия да взе участие във вътрешнопартиен прелом. Това да се е случвало в някоя друга партия? Не. Тогава основният прокурор изиска от мен, от управлението на партията, протоколи от партийно съвещание, разпити на участници в партийно съвещание, преброителите на съвещанието по какъв начин са броили гласовете за изключването на Кирил Добрев. Това да се е случвало на някой различен от вас? И по този мотив съм споделила, че прокуратурата се употребява като политическа бухалка и удостоверявам “, изясни тя и добави, че това е непосредствено навлизане в една партия, с цел да се овладее тя от ГЕРБ.
„ Ние това го изживяваме 6 години. ГЕРБ сътвори вътрешната съпротива. Кметовете на ГЕРБ дадоха всички контракти и публични поръчки на членове на Българска социалистическа партия. Хранехте ги, насъсквахте ги, с цел да промените управлението на Българска социалистическа партия, с цел да овладеете партията и да ги ползвате по този начин, както в този момент ползвате всяка една друга партия за аварийна гума и бърсалка. Е, не ви се получи “, уточни водачът на социалистите.
На финала Нинова даде на народните представители един измъчен съвет: „ Ако в действителност ще се борим с паралелната страна, би трябвало да стартираме от себе си. Ние сме единствената партия, която го направи преди 5 години. Затова не одобряваме да ни натискат  копчето нито от едните седалки, нито от другите, нито от някой извън. Останахме единствената свободна и самостоятелна партия, която взима решенията си сама. Защото организирахме борбата за паралелната страна първо при себе си и се изчистихме от олигархията “, изясни тя и добави: „ Защото Гергов не е член към този момент на Българска социалистическа партия. А вие му давате Варненската дупка и Пловдивския панаир. Ето за това иде тирада. Искате ли да борите паралелната страна, започнете от себе си “, заключи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР