Това, което се случи вчера, показа, че ние не можем

...
Това, което се случи вчера, показа, че ние не можем
Коментари Харесай

Даниел Лорер : Случилото се вчера показа, че не можем да имаме доверие на Мария Габриел

Това, което се случи през вчерашния ден, сподели, че ние не можем да имаме доверие на Мария Габриел в този миг и повода е ясна. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Даниел Лорер от „ Продължаваме промяната – Демократична България “.

*Във видеото вижте: 

По думите на Лорер, откакто Габриел е върнала на президента осъществявания мандат, повече от половината от министрите в проектокабинета са се отказали да вземат участие в него.

" Нашите водачи дадоха доста ясно да се разбере, че няма по какъв начин да работим дружно по този метод, добави депутатът. ГЕРБ отхвърлиха да подпишат съглашението, с което ние да имаме същински управнически цели ", сподели Лорер.

Той означи, че едно съглашение е съглашение, когато и двете страни го подписват.

" Продължаваме Промяната " и " Демократична България " не са го подписали, тъй като главните тематики – промяна на службите и на правосъдната система, характерно прокуратурата – не са там ", добави Лорер.

" Очевидно някои доста значими фрази са отсъствали от това съглашение, което е повода да нямаме единодушие по него и то да не е подписано от нас ", сподели той и добави, че съглашение към момента няма.

Попитан какво е решението, Лорер сподели: " идната стъпка следва да я решим ".

" Съдържателно това, което Асен Василев сподели, е не засегнатост, а е политически факт, че Мария Габриел застана на страната на Бойко Борисов, а ние смятахме до момента, че тя е човек, който желае в действителност да движи страната ни напред в своето развиване ", разяснява пред публицисти в коридорите на Народното събрание Венеция Ангова от ПП-ДБ.

По думите ѝ следва да се посочи дали обединението ще взе участие в договаряния оттук насетне. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР