Това, което се случи в София, е дълъг маратон от

...
Това, което се случи в София, е дълъг маратон от
Коментари Харесай

Над 60 ареста при размириците снощи


Това, което се случи в София, е дълъг маратон от всеобщи вълнения, сподели на брифинг зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов. Той съобщи, че през вчерашния ден полицейските чиновници са били подложени на тестване. В митинга са се присъединили доста хора, които са пристигнали да изразят позицията си, само че за жалост е имало и такива, чиято цел е била да се предизвика напрежение и сбивания. Само в утринните часове е имало 100 потърпевши чиновници, огромна част от които са се върнали на своя пост, а до вечерта на 35 е оказана помощ в лечебно заведение.

Златанов заключи, че сутринта е имало над 35 арестувани, а след вечерното мероприятие са били арестувани над 60 индивида, огромна част от които са били в нетрезво положение.

Ст. комисар Златанов съобщи, че по служителите на реда и по част от митинги ращите от нападателните групи са били хвърляни няколко типа бомби – едните са били сигнални ракети, имало е и дребни бомби чки, само че е имало и самоделни взривни устройства, едно такова е било взривено в полицейска кола.

Той добави, че нападателна група се е възползвала и е опорочила мирния митинг.  Златанов сподели още, че не е обикновено да се приканва към протести и офанзиви против служители на реда и то от средите на политици и общественици.

Зам.-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи сподели, че полицията изрично не приема опитите за опълчване на българския народ на полицията. За нас виновни са всички, които призоваваха за ескалация и не са способни да проведат кротичък митинг. Хората, които не са пристигнали против възнаграждение или по заповед, би трябвало да се разграничават от провокаторите.

Призоваваме към разсъдък, само че сходни дейности няма да се толерират, съобщи в умозаключение Златанов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР