Това, което се случи с ЦИК – най-важното е начинът,

...
Това, което се случи с ЦИК – най-важното е начинът,
Коментари Харесай

Константин Вълков: Премиерът Денков пропусна изключително силен ход – да подаде оставка

„ Това, което се случи с ЦИК – най-важното е методът, по който беше направено. Беше безусловно демонстративно, което не е добре. Моята теза е, че министър-председателят Николай Денков трябваше да подаде оставка. Случилото се появи, че има три институции в България, които са нереформирани – Върховен административен съд, ЦИК и ДАНС. Те би трябвало да се борят с пазаруването на гласове, с корпоративния избор, а не с това, което стана. Оставката на Денков щеше да бъде извънредно мощен ход, само че беше пропуснат “. Това разяснява в „ Тази заран “ журналистът Константин Вълков.

Секциите отварят в 7 ч., гласуването би трябвало да завърши в 20 ч.

„ За първи път се появява изрично ляв претендент, популист по най-широкия ляв бранш. Тази ниша е освободена от Корнелия Нинова и Мая Манолова. Сега има нов политически воин “, уточни още той.

Проследете с нас протичането на локалните избори с най-важните вести за столицата

„ Въпреки че нямаше машинно гласоподаване, се видя една готовност на хората, които желаят да гласоподават машинно. Такъв образец е Варна, по-късно София. Кандидатите на Борисов в тези два града бяха много неубедителни. Според мен, в случай че в София беше Георги Георгиев, той щеше да активизира най-малко партийния електорат и да има по-висок резултат, в сравнение с Хекимян “, уточни журналистът Мира Баджева. Според нея не е допустимо София да бъде с червен кмет. Това мнение показа и Константин Вълков.

Проследете с нас кметския избор в цялата страна

“Не се състоя предстоящият пробив на „ Възраждане “ в локалната власт, не видяхме да се случват предварителните прогнози, че тук-там ще имат кметове на балотаж, че ще имат огромно наличие в локалната власт. „ Възраждане “ не съумява да пробие. Във Варна, от където потеглиха, техният претендент остана много обратно “, добави още тя.

„ Освен че ГЕРБ губи кметската борба в София, ГЕРБ губи позиции и в общинския съвет “, уточни Велислава Попова, основен редактор на „ Дневник “. Тя счита, че борбата за София ще бъде до последния миг.

Какво още разясниха те – чуйте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР