Това, което се случи с мигрантите в Бургас, смъртта на

...
Това, което се случи с мигрантите в Бургас, смъртта на
Коментари Харесай

Донев: България като член на ЕС е длъжен да пази външната му граница

Това, което се случи с мигрантите в Бургас, гибелта на двама почтени служители на реда, не приказва добре за южната ни граница. Това, което се направи е да засилим контрола на сухопътната граница и да се пресече противозаконното прекосяване на мигранти през тази част на югоизточната ни граница. 

Това разяснява министър председателят Гълъб Донев пред бТВ.

Когато има засилен напън за прекосяване на границата от страна на мигрантите, е належащо да се вземат спомагателни ограничения. Ние го направихме. Министерство на вътрешните работи работи и по секване на всички трофикантски канали, с цел да се пресече този напън, уточни той.

Има голям брой заварени проблеми в Гранична полиция. Има голям брой нарушавания, нелегално прекосяване на границата, само че България като сигурен член на Европейски Съюз е длъжна да пази външната граница на Европейски Съюз и да не позволява това нелегално млизане на мигранти. Дали е имало безучастие от страна на предходния кабинет във връзка с южната ни граница, не мога да дам оценка. Но е видно от обстоятелствата, които излизат, че има пропуски, има какво да се желае, тъй че до края на седмицата подхванатите ограничения би трябвало да дадат резултат, уточни той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР