Това, което пропуснахме в тези месеци е битката с корупцията,

...
Това, което пропуснахме в тези месеци е битката с корупцията,
Коментари Харесай

Явор Божанков: Социологическите проучвания показват, че хората оценяват това, което правим за тях


" Това, което пропуснахме в тези месеци е борбата с корупцията, тъй като затворихме спецсъдилищата и направихме доста стъпки, само че може би затрупани от рецесии и информационни проблеми ние забравихме новия антикорупционен орган. " Това съобщи секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ Явор Божанков в ефира на Българска национална телевизия.

Божанков бе безапелационен, че разграждането на модела ГЕРБ е бил и продължава да бъде съществена задача за социалистите. " Ние създадохме с доста труд и старания напълно нов орган с проверяващи функционалности и действителни принадлежности за битка с корупцията. И имахме ангажимент пред нашите гласоподаватели да го приемем. Независимо дали и какъв брой това Народно заседание ще продължи, измененията за битката с корупцията са нужни на България, а през днешния ден народните представители от " ИТН " бяха пред вратата на комисията, само че не влязоха да гласоподават ", добави той и акцентира, че по антикорупционния законопроект е работено 5 месеца, той е добре премислен и би дал резултати.

" Това ново болшинство е извънредно необичайно - " Възраждане ", които желаят да вадят България от Европа и Движение за права и свободи, които пък са сякаш евроатлантици, ГЕРБ и " ИТН ", които щяха да се изчегъртват едни други. От друга страна пък ГЕРБ и Движение за права и свободи постоянно са били поддръжници на Гешев и модела на прокуратурата ", разяснява депутатът от левицата за новосформираното болшинство в Народното събрание.

По думите му последните социологически изследвания демонстрират забавни трендове и най-много се вижда, че работата на Българска социалистическа партия се прави оценка. " Защото ние не участвахме в нито един скандал или спор за постове и власт. Ние си изпълняваме обещанията и уговорките в обществената сфера и това води, както демонстрират последните изследвания до покачване на доверието в Българска социалистическа партия ", заключи Явор Божанков.

" От нас зависи да дадем своята поддръжка, нашите оферти и най-много да предложим промени във действието на обединението, тъй като е ясно, че имаше пропуски в връзката ", сподели още той за актуалните договаряния и изрази признателност към съдружните сътрудници на Българска социалистическа партия за приемането в актуализацията на техните оферти във връзка с нарастването на минималната и оптималната пенсия, както и обществената политика, а в частност и актуализирането на приходите.

" Всичко над 250 лева на мегаватчас по повод цените на тока за бизнеса се компенсира на 100%, над 1 милиарда лв. отиват за тази поддръжка. И то при бюджет, който не усилва външния дълг на българия, а в противен случай - той понижава. В миг, когато има инфлация, война и възобновяване след коронавирус, то обединението е извънредно комплицирана и Българска социалистическа партия като лява партия реализира сполучливо своите задължения ", изясни Божанков за обществените ограничения на държавното управление и добави, че с помощта на Българска социалистическа партия България не търгува с оръжия както с Русия, по този начин и с Украйна.

Според него Българска социалистическа партия балансира настроенията в обединението, и в случай че не са социалистите то бихме имали едно ръководство, което може би е щяло да има не чак толкоз градивно държание.

" Последното социологическо изследване демонстрира и ерозия в доверието към президента, който по случая с дипломатите изрази угриженост, а в действителност в България е имало трима души осведомени авансово и това са Кирил Петков, президента Радев и външния министър. И е реалност, че с цел да имаме повече Кирил Петков и по-малко Българска социалистическа партия в това ръководство го изискуем на Радев, който поддържа своя длъжностен министър. Самият президент зае една позиция, когато мафията нападна президентството и противоположната, когато същата мафия нападна институцията Народно заседание. В този развой би трябвало всички да положат старания, само че освен на думи, а на дейности ", разяснява секретарят на парламентарната група на “БСП за България “ във връзка с последните социологически изследвания.

В умозаключение Явор Божанков заяви и положителната вест, която съгласно последните социологически изследвания е, че популизма в България няма да вземе вземе връх. " Защото " Възраждане " не са нито първа, нито втора, нито трета политическа мощ. Те са в изолираност и несъмнено никой не желае да ръководи с тях ", приключи той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР