Това, което означава влизането на Финландия в НАТО е важно

...
Това, което означава влизането на Финландия в НАТО е важно
Коментари Харесай

Шаламанов: Присъединяването на Финландия към НАТО ще подейства отрезняващо на Кремъл

Това, което значи влизането на Финландия в НАТО е значимо в най-малко три измерения.

Това съобщи пред " Фокус “ Велизар Шаламанов, някогашен Министър на защитата.

" Първо, че очевидно НАТО се възприема като най-важната, най-солидната гаранция за сигурността на една страна. Второ, значи че НАТО пораства, а когато една организация пораства, тя става по-способна и устойчива. И на трето място, приемането на Финландия е изключително значимо, защото това значи повече сигурност в крайния север и прибавяне на една високотехнологична нация. А точно технологиите са огромна част от новите принадлежности, които ще подсигуряват сигурността в бъдеще “.

Влизането на Финландия в НАТО уповавам се, че ще подейства отрезняващо върху Кремъл, защото тяхната неправилна стъпка да нахлуят в Украйна като метод да лимитират разширението на НАТО, да разединят Европа, да разделят Европа от Америка, даде тъкмо противоположният резултат – Европа и Америка са по-близко, в сравнение с преди войната, счита Шаламанов.

" Европа е по-единна и НАТО се уголемява със страна, която има по-дълга граница с Русия, в сравнение с самата Украйна “.

Заплахите в никакъв случай не са водили до положителни решения, още повече нуклеарни закани, добави някогашният боен министър.

" Това по-скоро е симптом на уязвимост, на невъзможност и в действителност основава спомагателни опасности за сигурността, в това число и на Беларус, която не е най-стабилната страна в Европа. Разполагането на нуклеарни оръжия на нейна територия надали ще я направи по-стабилна. Докато предлагането от страна на НАТО постоянно е било съдействие, партньорство и Русия беше част от едно доста съществено партньорство с НАТО, от страна на Русия виждаме само закани, нападателна изразителност, дезинформация, агитация “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР