Това, което очаквах, това се случи, но Европейският съюз винаги

...
Това, което очаквах, това се случи, но Европейският съюз винаги
Коментари Харесай

Борисов в Брюксел: ЕС винаги е бил диалогичен

" Това, което чаках, това се случи, само че Европейският съюз постоянно е бил диалогичен . Важно е да има Брекзит с правила, по тази причина се направи и този компромис - 22 май е крайната дата , тъй като по-късно към този момент Англия би трябвало да отиде на избори ".

Това съобщи министър председателят Бойко Борисов пред публицисти преди работната сесия на Европейския съвет в Брюксел, на която бе решено 22 май да е кра йната дата за излизане на Англия от Европейски Съюз.

По думите му, европейските водачи са създали този компромис, с цел да се даде късмет на английския парламент да вземе решение .
 Борисов подготвен да вкара контразакон, в случай че има нарушаване за жилищата на властта Обновена
Борисов подготвен да вкара контразакон, в случай че има нарушаване за жилищата на властта

Ако обществото каже, че не желае небостъргачи, министър председателят подготвен да одобри това

Докато във Велико Търново вторият в ГЕРБ - Цветан Цветанов, изясни, че флагман на офанзивата за новия му апартамент бил президентът Румен Радев , в Брюксел министър председателят Бойко Борисов увери, че постоянно е търсил институционална диалогичност с президента.

" Аз персонално съм ходил при президента и съм му докладвал и за терористичните актове, и за това което вършим в стопанската система, за вложителите - да е осведомен . Лично аз - два пъти, не го шумим, тъй като е война . Но в това време, тъй като е институционално, за което му благодаря, по-късно пратих специфичните служби с детайлите да го срещна ", разяснява още министър председателят Борисов.
 Никой не печели от Брекзит съгласно множеството българи
Никой не печели от Брекзит съгласно множеството българи

Всички губим от развода

Запитан за връзките на страната ни с Китай, министър председателят съобщи, че Европа желае взаимност във връзка с Китай . Той напомни, че България бе хазаин на форума " 16+1 ".

" Китай е вторият търговски сътрудник след Съединени американски щати на Европа . Стокообменът сред България и Китай минава към този момент 4,5 милиарда лв. и хубавото е, че и вноса и износа нарастват ", съобщи Борисов по отношение на идната среща на върха ЕС-Китай на 9 април.
 Търговските договаряния сред Съединени американски щати и Китай навлязоха във финалната си фаза
Търговските договаряния сред Съединени американски щати и Китай навлязоха във финалната си фаза

Пекин е отдръпнал някои търговски оферти

По думите му, пет хиляди души се образоват на български и на китайски. " Премиерът им беше 4 дни в България, дадохме добър подтик в тези връзки. Важно е връзките САЩ-Китай да са развити , с цел да се развият тези огромни обороти. Въпросът е Световната комерсиална организация (СТО) и въпросът със съда и тогава можем да бъдем спокойни ", сподели Борисов.

Борисов е разискал плановете за транспорт на газ с висшия представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи Федерика Могерини и премиера на Гърция Алексис Ципрас, сподели той самият.

" Златен късмет ни се дава, построявайки интерконектора с Гърция ", акцентира Борисов. Той изброи и опциите за доставка на газ от Египет, Държавата Израел и Кипър. " Ако ние имаме подготвен интерконектор, на юг-север се основава още една опция за газопренос ", е споделил министър-председателят пред кипърския си сътрудник.
 Гърция утвърди градежа на газовият интерконектор с България
Гърция утвърди градежа на газовият интерконектор с България

Разрешението съставлява значим прогрес по проекта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР