Това, което новия пакт за миграцията цели, е процесът по

...
Това, което новия пакт за миграцията цели, е процесът по
Коментари Харесай

След като ЕС одобри новия пакт за миграцията: Какво и кога ще се промени?

„ Това, което новия пакт за миграцията цели, е процесът по връщане на незаконните мигранти да бъде по-бърз. Създава се система за скрининг на границата, като в границите на 5-7 дни въпросното лице минава през разнообразни инспекции – здравни, инспекции за сигурността, с цел да се ревизира дали има право да получи статут за протекция или бежански статут. “

Това разяснява в студиото на Euronews Primetime Мария Симеонова – шеф на Софийския офис на Европейския съвет за външна политика.

„ В момента, в който страна усети напън върху своята национална система, заради по-голям брой мигранти, може да изиска задействане на механизъм за взаимност, при което се включва Европейската комисия. Тя прави оценка на обстановката в страната и надлежно в случай че броят на търсещите убежища и протекция мигранти надвишава качествата на страната да се оправи по един сполучлив метод, се задейства механизмът “, изясни Симеонова и добави, че следователно има три разновидността за справяне със обстановката – релокация, финансова контрибуция или техническа помощ.

„ Две години е времето, в което страните членки ще имат отговорност да приведат националните си законодателства в сходство с този пакт. Мисля, че бях 6 регламента, 3 рекомендации и една инструкция “, уточни тя.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР