Това, което ние подписахме е просто писмо за намерение за

...
Това, което ние подписахме е просто писмо за намерение за
Коментари Харесай

Петков: Няма руски инвеститори в Gemcorp

Това, което ние подписахме е просто писмо за желание за вложения в България. Няма никакъв наложителен резултат по никакъв метод. Когато подписахме това писмо за желание, ние проверихме дали имат съветски вложители в този миг.Това сподели министър председателят Кирил Петков в отговор на въпрос на Десислава Трифонова от ГЕРБ за подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с Gеmcorp.

"В този миг те нямат съветски вложители. Освен това сега съм разпоредил цялостна инспекция да забележим пет години обратно какви вложители са имали ", сподели още Петков. Той увери, че няма да се подпише контракт, в случай че има най-малките подозрения.

Министър-председателят отговори на въпрос дали Асен Василев е получавал пари от офшорна сметка, средства от лице, обвързвано с Gеmcorp.

"Отговорът на този въпрос е доста елементарен. Не ", сподели още Кирил Петков.

Десислава Атанасова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили взе процедура по метода на водене. Тя разяснява и заложения въпрос от ГЕРБ и уточни, че не е имало нито един отговор. "Не стана ясно какво е подписало държавното управление. Според Кирил Петков - просто писмо. Според всички останали, в това число и корпорацията, с която е подписано това просто писмо, това е меморандум. Според Асен Василев този меморандум, който към този момент е просто писмо, е подписан, тъй като американското държавно управление и посолство е завело въпросната корпорация в Министерски съвет ", съобщи още Десислава Атанасова.

По думите ѝ Американското посолство не е удостоверило това. "Не стана ясно от отговора коя е корпорацията. Офшорката ли е, или друга някоя, дали е предоставена на някоя от службите за сигурност инспекция на тези корпорации, тъй като сътрудници, ето два отговора на две от службите за сигурност. Министър-председателят не е възлагал такава инспекция ", сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

"Едно нещо, което желая да ви уверя - разликата съгласно мен сред вас и мен е, че аз съм изцяло самостоятелен ", сподели министър-председателят Кирил Петков в отговор на въпрос на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на блиц-контрола, съобщи БГНЕС.

Карадайъ зададе въпрос с определение за Делян Пеевски, че е олигарх и обърна внимание на премиера, че хората приказват, че е марионетка на Иво Прокопиев.

"Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът на тази институция, когато такива въпроси се задават. Тук е въпросът да се осведомяваме за политиката на държавното управление. Въпросът е да мислим за тактики за България или да използваме обидни думи към българските институции ", съобщи още Кирил Петков.

Карадайъ отговори на министър-председателя и го попита от кого е самостоятелен. "Иначе оценката ми е, че става процедура вихрушката на тази власт да лъже на "алангро " в "ситуацията, в която се намира в доста комплицирана обстановка ", а в случай че понятието неистина, не ви приляга, може да ползвате и другата терминология - първоаприлска фактологическа неправилност, само че не всеки ден е 1 април, уважаеми господин министър-председател ", съобщи още Карадайъ.

Процедура по метода на водене направи и Радомир Чолаков от ГЕРБ.

"Кирил Петков преди малко сподели какъв е смисълът на тази институция. Г-н ръководител, апелирам помолете или поканете Кирил Петков да се извини незабавно на Народното събрание ", сподели още Радомир Чолаков.

Петков също по този начин разяснява, че газовата връзка с Гърция ще бъде подготвена до края на юни, а българската страна държи непрекъснат контакт с гръцкия министър-председател Кириякос Мицотакис.

Никола Минчев обърна внимание, че целият откъс е бил - в случай че ще се задават такива въпроси.
Източник: БГНЕС
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР