Това, което ние подписахме е просто писмо за намерение за

...
Това, което ние подписахме е просто писмо за намерение за
Коментари Харесай

Петков: Няма руски инвеститори в Gemcorp

Това, което ние подписахме е просто писмо за желание за вложения в България . Няма никакъв наложителен резултат по никакъв метод. Когато подписахме това писмо за желание, ние проверихме дали имат съветски вложители в този миг.Това сподели министър председателят Кирил Петков в отговор на въпрос на Десислава Трифонова от ГЕРБ за подписания от държавното управление меморандум за 1 милиарда $ с Gеmcorp.

" В този миг те нямат съветски вложители . Освен това сега съм разпоредил цялостна инспекция да забележим пет години обратно какви вложители са имали ", сподели още Петков. Той увери, че няма да се подпише контракт, в случай че има най-малките подозрения.

Министър-председателят отговори на въпрос дали Асен Василев е получавал пари от офшорна сметка, средства от лице, обвързвано с Gеmcorp.



" Отговорът на този въпрос е доста елементарен. Не ", сподели още Кирил Петков.

Десислава Атанасова от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили взе процедура по метода на водене. Тя разяснява и заложения въпрос от ГЕРБ и уточни, че не е имало нито един отговор. " Не стана ясно какво е подписало държавното управление. Според Кирил Петков - просто писмо. Според всички останали, в това число и корпорацията, с която е подписано това просто писмо, това е меморандум. Според Асен Василев този меморандум, който към този момент е просто писмо, е подписан, тъй като американското държавно управление и посолство е завело въпросната корпорация в Министерски съвет ", съобщи още Десислава Атанасова.

По думите ѝ Американското посолство не е удостоверило това. " Не стана ясно от отговора коя е корпорацията. Офшорката ли е, или друга някоя, дали е предоставена на някоя от службите за сигурност инспекция на тези корпорации, тъй като сътрудници, ето два отговора на две от службите за сигурност. Министър-председателят не е възлагал такава инспекция ", сподели още ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

" Едно нещо, което желая да ви уверя - разликата съгласно мен сред вас и мен е, че аз съм изцяло самостоятелен ", сподели министър-председателят Кирил Петков в отговор на въпрос на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на блиц-контрола, съобщи БГНЕС.

Карадайъ зададе въпрос с определение за Делян Пеевски , че е олигарх и обърна внимание на премиера, че хората приказват, че е марионетка на Иво Прокопиев.

" Стоя пред вас и се чудя какъв е смисълът на тази институция, когато такива въпроси се задават. Тук е въпросът да се осведомяваме за политиката на държавното управление. Въпросът е да мислим за тактики за България или да използваме обидни думи към българските институции ", съобщи още Кирил Петков.

Карадайъ отговори на министър-председателя и го попита от кого е самостоятелен. " Иначе оценката ми е, че става процедура вихрушката на тази власт да лъже на " алангро " в " обстановката, в която се намира в доста комплицирана обстановка ", а в случай че понятието неистина, не ви приляга, може да ползвате и другата терминология - първоаприлска фактологическа неправилност, само че не всеки ден е 1 април, уважаеми господин министър-председател ", съобщи още Карадайъ.

Процедура по метода на водене направи и Радомир Чолаков от ГЕРБ.

" Кирил Петков преди малко сподели какъв е смисълът на тази институция. Г-н ръководител, апелирам помолете или поканете Кирил Петков да се извини незабавно на Народното събрание ", сподели още Радомир Чолаков.

Петков също по този начин разяснява, че газовата връзка с Гърция ще бъде подготвена до края на юни , а българската страна държи непрекъснат контакт с гръцкия министър-председател Кириякос Мицотакис.

Никола Минчев обърна внимание, че целият откъс е бил - в случай че ще се задават такива въпроси.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР