Това, което наричаме любов, всъщност е егоизъм и инфантилизъм.Но ние

...
Това, което наричаме любов, всъщност е егоизъм и инфантилизъм.Но ние
Коментари Харесай

Това не е любов. Спрете да се залъгвате

 филм-аз-преди-теб

Това, което назоваваме обич, в действителност е нарцисизъм и инфантилизъм.

Но ние сме привикнали да одобряваме мечтаното за фактически и да придаваме романтика на личните дефекти. Да представяме своите благи пороци от изящната страна.

Когато желаете да бъдете докосвани, галени, разчувствани, възбудени – това е пристрастеност.

Когато желаете по всякакъв начин да се грижат за вас, да ви вземат решение проблемите, да ви вършат дарове, да ви обезпечават – това е инфантилизъм.

Когато желаете неистово да ви обичат, да не могат да живеят без вас, да споделят с вас цялото свое време и да оставят всичко останало на втори проект – това е нарцисизъм.

Когато желаете бързо да имате дете от съответен човек – това е биология.

Когато желаете той незабавно да ви направи предложение / тя да се съгласи да ви стане жена – това е взаимозависимост от публичното мнение.

Когато обичате, не желаете нищо. Вие просто обичате.

Ходите из жилището си, миете си зъбите, изпращате работни мейли, купувате самун, пиете чай, звъните на майка си – и по едно и също време с това обичате този човек. По това време той може да бъде където си желае и с който си желае. Той даже може да не знае, че го обичате.

Случват се разнообразни проблеми и животът продължава да си тече както нормално, само че на вас по някакъв метод ви е усмихнато.

Да, това не е практично, ирационално е и е необичайно.

Но тъкмо това е любовта.

Всичко останало са просто човешки пристрастености.

Отношения могат да се изградят, само че не и обич. Може да се бориш за живота на дете, за първото място на конкурс или за правата си, само че не и за обич. Може да очакваш отговорност за думи и действия, почтеност и схващане, само че не и обич. Любовта няма удобен резултат. Трябва просто да научите да наричате всичко със своите имена и тогава всичко ще пристигна по местата си.

Любовта е просто приятна топлота вътре в тялото ви.

И това е най-хубавото нещо, което в миналото си чувствал.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР