Това, което направихме днес, бе да покажем каква би могла

...
Това, което направихме днес, бе да покажем каква би могла
Коментари Харесай

Акад. Денков с подробности какво се разбраха преговорните групи на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ

„ Това, което направихме през днешния ден, бе да покажем каква би могла да бъде посоката. Обсъждахме предлагането ни за ротация, с цел да има по-голям надзор. Този парламент има останали задания от предишния парламент, които би трябвало да се задвижат бързо. Няма отговор да или не за ротацията. Това съобщи някогашният образован министър и сегашен народен представител от коалиция Продължаваме промяната- акад. в предаването „ Лице в лице “ по БТВ.

„ В хода на полемиката се разбра, че можем да формулираме предпочитаните задания и да стартираме бързо да работим по тях “, обясни той.

Днес обсъждахме и правосъдната промяна, разкри акад. Денков.

„ Разбрахме се, че можем още на следващия ден да образуваме работни групи, които да стартират дейности по тези задания. В тях ще влизат представители от Политическа партия и “, изясни той.

На въпрос елементарно ли се договаря с, акад. Денков съобщи: „ Когато приказваме за цели – нещата изглеждаха добре. Никой не желае да повтори, това което се случи предишния път “.

„ Не сме обсъждали държавно управление през днешния ден. Всички действия, които обсъждахме бяха законодателни и бюджет. Имаме доста ясното схващане, че би трябвало да започва приемането на законите “, сподели някогашният министър на образованието.

По мотив концепцията на Бойко Борисов служебният кабинет да стане постоянен, акад. Денков сподели: „ Идеята е много екзотична и не е конституционна. Кой ще носи политическа отговорност за решенията на това държавно управление? Именно в това е компликацията – всеки, който е дал своя вот за държавно управление, носи отговорност “.

„ Ние продължаваме да нямаме доверие на и сме основани, с цел да променим този модел на ръководство. Трябва да намерим метод да сменим модела. Това може да стане по два метода – законодателен или смяна на изпълнителната власт, само че за това още не сме говорили “, сподели още той.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР