Това, което може да направи бизнесът, като социално отговорен страна

...
Това, което може да направи бизнесът, като социално отговорен страна
Коментари Харесай

Каримански: Бизнесът да обяви цени и в лева, и в евро още преди официалното им въвеждане

Това, което може да направи бизнесът, като обществено виновен страна в процеса по приемането на България в еврото - там, където има магазинна мрежа, да разгласят цена и в лв., и в евро по-рано, още преди средата на годината. Какво пречи и в средата на май да го разгласят още, знаейки, че ние пазиме обменен курс 1,95583 лева.

Това прикани Любомир Каримански, някогашен народен представител от Има Такъв Народ, а в този момент консултант на министъра на финансите, пред Нова тв. Ако бъде взето решението за участие на България в Еврозоната, от средата на годината цените у нас ще са и в лв., и в евро.

Някоя от огромните вериги, които сега имат задоволително запас, могат да посочат цени като лв. и евро и на по-ранен стадий. Това би могло да е на етикета, а не на касовата записка. Това би трябвало да са единствено информативни етикети, с цел да може да е безапелационно това за хората, че няма да има спекулации в цената на курса, изясни Каримански. Той подсети, че цялата последваща година цените ще би трябвало да са двойни - и в лв., и в евро, с цел да се ориентират потребителите.

Трябва да се ускори функционалността на Комисията за отбрана на потребителите против търговци, които спекулират, сподели Каримански. Цените не би трябвало да са 2:1, а по курса, не трябва да се спекулира. При няколко нарушавания такива търговци влизали в черен лист.

В България далавера и в този момент съществува. Често виждаме да се внасят от Турция артикули, които не се обмитяват и не се заплаща Данък добавена стойност, а не са за персонална приложимост. Това е като така наречен куфарна търговия. Внасят се количества, които се заявяват, че са за персонална приложимост, а с тях се зареждат дребните квартални магазини, описа ексдепутатът.

Много съм отчаян от държанието на депутатите заедно, провалиха приемането на ограниченията в закона против изпирането на пари, които са нужни за участието в Еврозоната.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР