Това, което мога да кажа е следното: Ще бъде по-лошо

...
Това, което мога да кажа е следното: Ще бъде по-лошо
Коментари Харесай

Турски геофизик: Кратък, но много мощен трус ще разцепи разлома в Мраморно море

" Това, което мога да кажа е следното: Ще бъде по-лошо от 17 август 1999 година “, съобщи по турската телевизия НТВ геофизикът доц.Огуз Гюндогду. Той предвижда, че в региона на Мраморно море ще има земетресение с магнитуд сред 7,3 и 7,7 по Рихтер.

По думите на доцент Огуз Гюндогду предстоящият земен трус ще бъде по-кратък, само че ще нанесе големи вреди. Ученият и изясни, че новият трус ще докара до разединение в северната част на разлома.

Той добави, че разликата със земетресението от 1999 година е, че този път това разцепването ще стане по-бързо, само че ще нанесе доста вреди.
Все отново, посочи доцент Гюндогду, няма сведения, които да карат учените да считат, че в скоро време следва огромен земен трус както в региона Мармара, по този начин и в региона на Егейско море.

Специалистите от дълго време предвиждат, че в региона на Мраморно море може да стане мощно земетресение, сходно на това, което Турция претърпя на 17 август 1999 година То бе с магнитуд 7,4 по Рихтер и лиши живота на близо 18 хиляди души.

Земният трус порази най-големия регион на страната – Мармара, който включва Истанбул, където живее съвсем една трета от популацията на Турция.

Ранени бяха към 12 хиляди души, а 285 хиляди жилища и 42 хиляди офиси бяха разрушени, като без покрив останаха към 60 хиляди души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР