Това, което ме накара да направя пресконференция е фактът, че

...
Това, което ме накара да направя пресконференция е фактът, че
Коментари Харесай

Министър Шишков: Открихме проблеми при проверка на ремонтите на язовири

„ Това, което ме накара да направя конференция е фактът, че нямаше огромно развиване по разкритието на противозаконното строителство на язовири “, сподели той.

 

Министърът напомни, че през 2018 година 418 язовира са определени за поправки и строителни действия, а през 2021г. се разпорежда ДНСК да ревизира строително-монтажните поправки на тези язовири.

 

„ Открива се, че има нарушавания и са формирани няколко досъдебни производства. Незаконните дейности, които страната си е разрешила да прави, не значи, че с противозаконни суми би трябвало да се прикрива това деяние “, акцентира арх. Шишков.

 

Служебният районен министър изясни, че казусът с противозаконното строителство не може да се взема решение с противозаконни дейности, тъй като това е най-лошият образец, който може да даде страната.

 

На собствен ред служебният министър на стопанската система Никола Стоянов съобщи, че това е сериозен проблем, който двете министерства наследяват. Той добави, че в министерството му са докладвали, че информацията която им е била предоставена от монтажи не е цялостна.

 

„ При 209 язовира са завършени строително-ремонтни работи. Проверките на Министерство на регионалното развитие на 71 язовира демонстрират нередности и той чака, че при инспекцията на общия брой от 418 язовира и бъдещите инспекции на Министерство на регионалното развитие ще покажат още данни за проблеми при строителните действия на язовирите “, сподели още Стоянов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР