Това, което каза Борисов е отчасти вярно, отчасти невярно. Това

...
Това, което каза Борисов е отчасти вярно, отчасти невярно. Това
Коментари Харесай

Каролев: Борисов, посмали малко!

Това, което сподели Борисов е частично правилно, частично погрешно. Това сподели в предаването " Лице в Лице " по БТВ икономистът Владимир Каролев в коментар за изявлението на премиера във връзка интернационалната рейтингова организация " Фич ", която увеличи вероятността от постоянна на позитивна пред дълготрайния кредитен рейтинг на България в задгранична и локална валута. Несигурният резултат от изборите ще утежни позитивната вероятност на рейтинга на България, съобщи Бойко Борисов.

Основните индикатори, които всички кредитни организации преглеждат, са свързани с растежа на стопанската система. В проучването нас ни съпоставят с по-слабо развитите страни. Друг значим индикатор е финансовото положение на страната. Наистина финансовото положение на страната е положително, само че това е с помощта на валутния ръб, Борисов няма никаква заслуга. С " Фич " съм склонен, че без да броим КПП-тата, след Швеция България беше страната с най-малки рестрикции, което се отразява на относително положителното положение на стопанската система ни, съобщи Каролев.

В отчета на " Фич " се споделя, че не чакат политическа неустойчивост, написа че има възможност за държавното управление на малцинството, само че не чакат това да докара до проблеми, добави той.

Борисов е прав, че в случай че в едно държавно управление пристигна някой, който желае да прави национализация, да утрои пенсиите, тогава е допустимо да има намаляване на рейтинга. Но не знам с какво се хвали, като по време на Национална движение „Симеон Втори" кредитният ни рейтинг се увеличи 17 пъти, а в този момент даже не се повичава рейтингът, а вероятността. Бих му споделил, даже и да ми се разсърди, " Посмали малко ", уточни икономистът.

По думите му, с изключение на финансовата непоклатимост, другият оптимистичен фактор у нас е растежът на брутния вътрешен артикул, ГЕРБ не вършат огромни пакости, тъй като валутният ръб им пречи, само че политически стоим добре. Ако някои от огромните популисти се съберат и завоюват изборите, това носи политически риск, само че те няма да съберат 4%, сподели още Владимир Каролев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР