Това, което живо ни интересува, е да намерим начини да

...
Това, което живо ни интересува, е да намерим начини да
Коментари Харесай

В Москва Гутериш призова за прекратяване на огъня

" Това, което живо ни интересува, е да намерим способи да създадем условия за сполучлив разговор, да създадем условия за преустановяване на огъня допустимо най-скоро ", сподели Гутериш преди диалозите си с съветския външен министър Сергей Лавров.

Макар обстановката в Украйна да остава " комплицирана с разнообразни тълкования за това, което се случва ", е допустимо да имаме " сериозен разговор за това по какъв начин най-добре да работим, с цел да сведем до най-малко страданията на хората ", добави генералният секретар на Организация на обединените нации.

След диалога си с Лавров Гутериш ще се срещне с съветския президент Владимир Путин.

След Москва генералният секретар на Организация на обединените нации ще дойде в Киев, където решението му да посети първо Русия провокира остри рецензии, а президентът Володимир Зеленски сподели, че не вижда " нито правдивост, нито логичност в този избор ".

От началото на съветската инвазия в Украйна на 24 февруари Организация на обединените нации беше маргинализирана в спора, апропо и поради предизвиканото от тази рецесия разделяне сред петте страни членки на Съвета за сигурност, където Русия взе участие дружно със Съединени американски щати, Франция, Англия и Китай.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР