Това, което излезе от разговора с президента Макрон за проблемите

...
Това, което излезе от разговора с президента Макрон за проблемите
Коментари Харесай

Борисов: Трябва да се гарантира, че АЕЦ "Запорожие" няма да се превърне в ядрена бомба

„ Това, което излезе от диалога с президента Макрон за проблемите в атомната централа „ Запорожие “, ме тормози. От първия ден на войната споделях, че единствено това ме тормози. Това е най-голямата нуклеарна мощ, най-голямата нуклеарна бомба в Европа. “ Това съобщи пред публицисти в Народното събрание водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той напомни, че доста пъти е правил обръщения, с които е претендирал международната общественост да подсигурява, че най-голямата нуклеарна централа няма да се трансформира в нуклеарна бомба.

Украинското министерство на опазването на здравето разгласява указания при положение на детонация в централата

„ Уранът за хилядолетие няма да се почисти от региона. Това е доста притеснително и международната общественост би трябвало да принуди Русия да не се стига до повреда или друго “, съобщи Борисов.

„ Президентът Зеленски е един от хората, които сега дефинират международната политика, водейки война с агресора Русия. Подобно посещаване би било доста добър знак за демократичната общественост в България, за препотвърждаване на евроатлантическите задания и цели. Признание и за това, което България прави в последните месеци. Ако има такава аудиенция, с него, несъмнено, ще се забележим “, уточни още някогашния министър председател.

Русия последователно понижава броя на чиновниците в окупираната централа

„ Лидерските срещи не са закрепени, те могат да се организират и по три пъти дневно, в случай че е належащо. Вчера имаше няколко значими решения, които трябваше да се вземат, и с господин Петков бяхме в непрекъсната връзка, с цел да се проведат комисиите по енергетика и защита – с цел да се вземат нужните решения по отношение на декларацията за поддръжка на Украйна за участието и в НАТО, да не се избира основен прокурор в този състав и още три-четири такива неща. Днес ще се забележим. Това са работни срещи, а не медийно събитие “, разяснява Борисов.

Очаквайте детайлности.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР