Това, което искам да кажа на Борисов, е първо, ако

...
Това, което искам да кажа на Борисов, е първо, ако
Коментари Харесай

Петков призова Борисов да му се обади, а не да му говори през медиите


" Това, което желая да кажа на Борисов, е първо, в случай че желае да си приказваме, може постоянно да се обади, а не да си приказваме през медиите . Надявам се, в първите дни на септември да продължим връзката. Второто, което ме тормози доста е, че предишния път, когато държавното управление падна, беше основно поради поръчките за ремонт на пътищата . "

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков, съобщи БГНЕС.

" Ние искахме да ги пуснем изцяло транспарантно, парите да отиват за ремонт, а не в чували. Министър Цеков пуска още веднъж поръчките по най-прозрачния метод, електронно и на най-ниска цена. И в този момент въпросът ще бъде дали същите стопански ползи, които смъкнаха предишното държавно управление, ще стартират да клатят и настоящето . Защото знам, че там става дума за стотици милиони и най-много за честното строителство ", разяснява Петков.

„ Септември би трябвало да го разграфим по ден. Има ужасно доста закони, които би трябвало да се случат в септември. Трябва да оправим дружно с ГЕРБ антикорупционния закон и се надявам, че ще имаме един същински закон ”, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Петков счита, че " просто е безумно " през 2023 година да имаме показни убийства като това на Алексей Петров и в това време службите да не бъдат реформирани.

" Виждате, че президента не изиска промяната на най-висшата служба в професионалната част на Министерство на вътрешните работи. Сигурен съм, че ще направи същото и за ДАНС. Въпросът към ГЕРБ е - за какво три месеца не вкарваме законите за промяната ", попита той.

Относно завръщането в България на Васил Божков, Петков напомни, че предприемачът е глобен по " Магнитски ".

" Очаквам прокуратурата и българския съд да си свърши работата, без да се вляе от политическите събития ” , разяснява той.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР