Това, което има като риск, е повишаване на цените, коментира

...
Това, което има като риск, е повишаване на цените, коментира
Коментари Харесай

Възраждане: Има риск от повишаване на цените, ако отпадне дерогацията

Това, което има като риск, е повишение на цените, разяснява пред публицисти в Народното събрание тематиката за вероятно отпадане на дерогацията за съветския нефт Искра Михайлова от ПГ на " Възраждане ". 

В програмата на следващия ден на Народното събрание са включени две оферти за анулация на изключението – на ГЕРБ-СДС и на ПП-ДБ. Енергийната комисия през вчерашния ден отхвърли предложението на ръководителя си Делян Добрев от ГЕРБ-СДС за промени в Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения с оглед дейностите на Русия, дестабилизиращи ситуацията в Украйна. Те плануват бърза анулация на дерогацията - в тридневен период от обнародването на промените в " Държавен вестник ".

Запознах се и със секретните отчети, които са в Народното събрание, само че в случай че се направи и най-елементарната икономическа сметка, поради " увеличението на трасето на доставка, поради това, че Черно море се води сега военна зона и застраховките са по-високи, поради директните такси, няма по какъв начин цените да не нарастнат " , изясни депутатът.

От друга страна, разяснява тя, стоят съответните седемдесет и няколко стотинки, които " в действителност са в контрола на ръководещите да видят по какъв начин и по какъв метод да стигнат до българските жители по отношение на цената на горивото ". Ние се чудим и не можем да разберем тази политическа измама сред двете елементи на " сглобката ", в която едните приказват едно, другите – друго , уточни депутатът. Вместо да се мисли по какъв начин да бъдем потребни за личните си жители, се предлага да вземем някакво решение, което е с неразбираема цел и по-скоро е рисково, изпадаме във финансов риск, акцентира Михайлова.

От " Възраждане " няма да поддържат проектобюджета за следващата година, минимум поради това, че са давани обещания да не се подвигат налозите и таксите. Според политическата мощ приходната част е надценена, а таксата за транспорт на газ е несъбираема.

Искра Михайлова изясни, че " Възраждане " редовно не са търсени за съвещания от ръководещата коалиция, макар че съставляват повече от 350 хиляди гласоподаватели. На нас ни остава това, което вършим – в пленарна зала за пазиме и показваме позициите, които имаме, съобщи депутатът.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР