Това, което и в момента се случва на граничните пунктове

...
Това, което и в момента се случва на граничните пунктове
Коментари Харесай

Джамбазки: Абсолютен позор е това, което в момента се случва на границата ни с РСМ

Това, което и сега се случва на граничните пунктове с Република Северна Македония е безспорен срам. Това сподели пред публицисти в Благоевград евродепутатът Ангел Джамбазки, който в регионалния център се включи в честванията, отдадени на 151 – годишнина от рождението на Гоце Делчев, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус “. По думите му от сутринта нашите съседи са стартира с " древноиндийските номера “.

" Спират български жители, бавят ги, мотаят ги. Тактиката няма да бъде да стопират хората, тъй като нямат съображение, само че напълно умерено могат да стопират коли и рейсове за няколко часа, едвам ги забавят безобразно. Ваши сътрудници, а и българи, които са на границата ми споделиха, че няма час, в който българската делегация ще сервира цветя. Това е невиждан срам “, сподели още той.

Джамбазки разяснява, че нормално на 4 февруари българските делегации в Скопие са освирквани, обиждани. Той напомни, че предходната година даже се е стигнало до грозна обстановка – венците на министър Генчовска бяха късани и ритани от антибългарски провокатори.

" Яростната български демонстрация и агитация. На този срам не би трябвало да бъде давана храна. Гоце Делчев би трябвало да бъде празнуван от всеки един българин. 4 февруари е денят на рождението на Гоце и е малко извратено, че скопската агитация отбелязва рождението му пред саркофаг. Обикновено хората отиват на гробище в датите, когато човек е умрял, когато се прави помен или панихида. Дали и по кое време ще отидем до Македония, ние ще решим. Няма случайници да ни споделят по кое време ще се покланяме. Няма някой да ни споделя на нас българите по кое време ще почитаме нашите герои, няма да ни вкарват в техните провокации и пропаганди “, добави той.

Евродепутатът съобщи, че дали през днешния ден ще отиде до Скопие, дружно с други членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация занапред следва да реши, тъй като доста зависи каква ще е ситуацията по границата.

" Ако тези провокации не престават, безусловно обидно е пред паметта на Гоце да се взе участие в подобен цирк и да ставаш част от тази антибългарска акция “, безапелационен бе той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР