„Това, което гласувахме на първо четене в бюджета за 2022

...
„Това, което гласувахме на първо четене в бюджета за 2022
Коментари Харесай

Веска Ненчева, БСП: Бюджет 2022 е най-оптимален за потребностите на народа ни

„ Това, което гласувахме на първо четене в бюджета за 2022 година е допустимо най-оптимално за крещящите потребности, които изпитва народът ни. Този бюджет е със обществена устременост. В него се уредени доста неотложни неща, които до момента просто не се случваха.”

Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България” Веска Ненчева в предаването „ Делници” по Евроком.

„ През последните 4 години от Българска социалистическа партия всяка година правихме различен бюджет на ръководещите. 4 години ние доказвахме, че нашата обществена политика е в своето право. За благополучие в този момент нещата се реализират”, сподели още Ненчева, припомняйки дългогодишната процедура на левицата.

По нейните думи бюджетът дава възмжност за реализирането на политики, които от Българска социалистическа партия са упорствали обратно в годините като безвъзмездни ясли и детски градини и увеличение на парите за майчинство.

„ 4 години предлагахме втората година на майчинството да е равна на минималната работна заплата. Постигнахме го. Това не е самоцелно, а единствено един от инструментите, които страната би трябвало да употребява за решаването на най-големия ни проблем – демографията”, акцентира националният представител.

Веска Ненчева бе безапелационна, че с този бюджет е свършило времето, когато един единствен човек се разпореждаше с целия бюджет и еднолично раздаваше пари.
Тя също видя като позитивен знак връщането на страната в стопанската система и в обществения живот. Ненчева напомни, че моделът през последните години е бил оттегляне на страната и оставяне на демократичния пазар да се разпорежда, говорело се е за бюджета като за постна пица.

„ Таблото с борсовите цени на главните храни пред Министерството на стопанската система са дребните знаци, които даваме за бистрота на политиката. Това е значимо. Още преди години апелирахме в огромните хранителни магазини половината артикули да са български. В Румъния съумяха да създадат това. Смятам, че натам вървим”, разяснява още тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР