Това, което ГЕРБ си направиха в Народното събрание приличаше на

...
Това, което ГЕРБ си направиха в Народното събрание приличаше на
Коментари Харесай

ГЕРБ се гаврят с българския народ, смята Арман Бабикян

" Това, което ГЕРБ си направиха в Народното събрание приличаше на автогол. На мен по-скоро ми наподобява на защитна тактика на хора, фрагменти и взаимовръзки, останали от времето на ГЕРБ в другите енергийни сдружения и съответните заинтригувани компании, които печелят около тези взаимовръзки”.

Това уточни пред Лили Маринкова в студиото на ФАКТИ Арман Бабикян, пиар специалист и някогашен депутат, който е част от организацията " Ние идваме”. Повод за думите му беше чуването на енергийния министър Александър Николов по отношение на градежа на газовия интерконектор България-Гърция, което беше инициирано от ГЕРБ.

" Понеже усетиха, че евентуално част от основните им фрагменти в управлението на енергийните сдружения и в ръководството на БЕХ евентуално ще бъдат освободени, взеха решение да подхващат една превантивна офанзива против кабинета или с цел да ги спасят, или да влязат в ролята на жертви, преследвани от новата власт и паднали героично”, разяснява още той. " Глупавичко е малко, още повече, че част от въпросите, които в този момент се разискваха в зала, сме ги поставяли още в предишното Народно заседание. Още тогава ГЕРБ реагираха като ужилени”, добави Бабикян.

" Странното тогава беше, че задаваш въпрос към изпълнителната власт в комисия в качеството си на депутат и преди министърът да е съумял да си отвори устата, внезапно стартират от ГЕРБ да дават отговор. Депутати, които не са получили този въпрос, той не е към тях, подскачат като ужилени и стартират да дават отговор. Смешно е”, описа някогашният депутат.

" Въпреки въздържаното държание на министъра на енергетиката и на сътрудниците му, в това число на Асен Василев, мисля, че за по-запознатите казусът към този момент е явен - контрактуваното количество от 1 милиард кубически метра газ от Азербайджан явно не влиза в България или в България влизат към 30% от него. Останалото явно продължава в други направления или някой от българска страна незаконно е отказал тези количества”, разяснява Бабикян.

На въпрос за тестванията пред министър-председателя Кирил Петков, той отговори: " Изпитание е, че човек би трябвало да споделя истината и би трябвало да споделя цялата истина. Аз знам, че не е убеден до дъно, има за какво - тъй като даже да хванеш и да посочиш причинителя, няма кой да му повдигне обвиняване, до момента в който Гешев е основен прокурор. Това се вижда и от дейностите на Рашков - имаш очевидец, никой не желае да го разпита, само че за сметка на това канят да разпитат някого, който е споделил, че знае къде отиват едни неща”.

Арман Бабикян изрази мнение, че вместо да преглежда значими въпроси, през днешния ден Народното събрание е отделил три часа на спор дали достъпът до постройката му да се случва след показване на зелен документ. " Това ли е казусът на страната ни? Три часа парламентарно време и то не за първи път, а през днешния ден още веднъж, разсъждавахме над този популярен лист, който само удостоверява дали някой е имунизиран или не”, сподели той.

" Кирил Петков е прав да е внимателен ненапълно, само че когато става дума за закононарушения от подобен мащаб, както е в енергийния бранш, нещата би трябвало да се споделят. Тези хора направиха тази скица, тъй като за по-малко от две години направиха три пъти по-дълъг газопровод, който не вкарва газ в България, а транзитира газ през България, и то с наши български 3 милиарда. Наши лични български пари, с цел да може непозната страна да транзитира газ до друга непозната страна, а един план, който коства 240 милиона евро, който визира непосредствено България и внася по-евтин газ в България и българската газопреносна система, 12 години не можем да го направим”, уточни депутатът в 45-тото и 46-тото Народно събрание.

Той даде своя коментар и за вчерашния разпит в Главна дирекция " Национална полиция” на водача на партия ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, който бе във връзка сигнала на гражданско съдружие " БОЕЦ” за фотосите от спалнята на Борисов, на които се виждаха пачки и кюлчета злато на неговото чекмедже и възможния генезис на тези средства.

" Това, което чухме откакто излезе, беше цирк. Гледали сме и различен път сходни циркови осъществявания на господин Борисов. Надявам се вътре да е запитан най-малко едно нещо - коя е Мата Хари, защото той обществено, пред целия български народ сподели, че знае коя е. Поне това да е споделил. Разбира се, че ще отхвърля, че има каквото и да е. И карфица да го питат - " той и карфица няма”, само че най-малко да каже коя е тази жена, с цел да може органите добросъвестно да я поканят и да я разпитат: " Вие ли сложихте пачките на този почтен човек? Вие ли инсталирахте кюлчетата на този безпределно почтен човек? Вие ли снимахте този толкоз снежен човек?” Ако той не желае да приказва, най-малко тази дама да приказва, тъй като няма по какъв начин и двамата да са почтени. Той показва нея за отговорна, фотосите показват него за отговорен. Истината би трябвало да излезе на бял свят. Би трябвало, в случай че Борисов е честен, да има полза от това да уточни това лице, с цел да оневини себе си”.

На въпроса кой се бои от разплитането на тази история, пиар специалистът съобщи следното:

" Борисов се тормози от тази история. По тази причина е и пусната тази история. За това и той стои безмълвно завързан към ползи, от които не може да се отдели. Както е пусната тази фотография, по този начин могат да бъдат пуснати и други неща. Имена, сметки... За това, когато излезе описът " Магнитски”, за който доскоро чух, че става дума, там беше посочено " политическо лице, водач на партия ", само че не беше написано името. Всички знаят чие име беше това. И да, Съединени американски щати са задоволително дипломатични и не биха показали името на нито един европейски министър-председател, на страна член на Европейския съюз, тъй като не се прави по този начин. Но всички схванаха за кого става дума. И да, първият човек, който изтърча на пожар до къщата на Н.Пр. Мустафа, беше господин Борисов. Той доста добре знае защо става дума. Така че за всяването на вяра у разнообразни кръгове от ГЕРБ - " Другарки и приятели, дръжте се в землянките, на следващия ден ще се върнем на власт ", желая да ги предупредя, че това са цялостни нелепости. Не, няма да се върнат на власт по този метод - с този водач, с този тип политика, с този тип поведение”.

Бабикян бе безапелационен, че в България би трябвало да се сътвори естествена конкурентна среда, която да увеличи виталното ниво в страната.

" Ако " Продължаваме промяната”, макар че имам доста другари там, решат да се трансфорат в продуктово позициониране на старите ползи на остарялата мафиотизирана власт, скърбя за благосклонностите. Но няма да го направя в никакъв случай, до момента в който не се уверя в това. За мен няма ляв и десен прочит на кражбата, мафията, корупцията. Има един прочит - краденето е крадене”, съобщи още Арман Бабикян.

Бившият депутат загатна и различен миг от държанието на ГЕРБ. А точно, че първи те предложиха мораториум за цените на електрическата енергия за бита в България, а по-късно се обърнаха против личното си предложение. " Слушам Делян Добрев, който ми споделя, че било неуместно решението, което ГЕРБ предложиха. Тези хора се гаврят не просто с властта на съперниците си, те се гаврят с българския народ ".

" Това дърво е засаждано 12 години. Когато казахме: " Мутри, вън " - това не е просто мил девиз. Тези хора са мутри, те експлоатират страната като мутри, а не като администрация, не като чиновници на данъкоплатците. Нищо сходно. Така както се ръководи тайфа за дистрибуция на опиати в Люлин, по този начин, по този начин управляваха и страната ", сподели в края на диалога Арман Бабикян от " Ние идваме”.

Източник:

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР